OM FÖRETAGET

OM FÖRETAGET

Drömmen om en egen klädbutik

Om att äntligen få göra saker på sitt sätt. Kanske var det det som drev Anders Johnell att öppna sin butik, där på våren, i Nyköping 1893. Ett händelserikt år runt om i världen på många sätt. Den stora konstnären Miró föds, hamburgaren introduceras och kravet om lika rösträtt för kvinnor och män framförs för första gången.

På många sätt var Anders Johnell en modig man som gick i bräschen för såväl sin stora passion för mode som teknik. Han förde in fantastiska tyger och plagg från hela världen och var också den första i Nyköping att installera telefon och Anders Johnells Manufakturhandel fick då telefonnummer 1 – som än i dag återfinns i Nyköpingsbutikens telefonnummer 0155-2100 01.

Under de sextio år som Anders försedde Nyköpingsborna med de senaste plaggen och trenderna förändrades modet radikalt. När Anders sålde butiken 1953 som 90-åring, lämnade han bakom sig ett stort modearv som våra nuvarande ägare bröderna Gustav och Krister Thorstensson har förvaltat och förädlat i över 50 år.

I dag när deras respektive barn driver Johnells vidare har så klart mycket förändrats. I Johnells tio butiker säljs förstås helt andra saker än på Anders Johnells tid. Men mycket är ändå detsamma. Ett handplockat urval, en service i världsklass och omtanke på riktigt. Och i mångt och mycket är det samma typ av dröm som driver de nuvarande ägarna. Drömmen om att bygga Sveriges bästa modeklädkedja.

4771 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans
1-3 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1