The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Busnel Sedan 1920

Artikel - Publicerad: Artikel

Grundat på den franska västkusten av Monsieur och Madame Busnel startade Busnels resa år 1920. Med stickade koftor i högkvalitativ ull från den egenbyggda fabriken i Dinan skapades en ny livsstil för det franska folket och med den ikoniska sjömanskoftan som grund började Busnel leverera stickade plagg till den franska armén under världskriget.

Norden största marknaden

På sjuttiotalet kom starten på varumärkets storhetstid i och med lanseringen av den stickade Victoria-jackan. Den, tillsammans med de gyllene ankarknapparna satt prägeln för Busnels framgång i Skandinavien. En framgång som gjorde de nordiska länderna till Busnels största marknad mellan 1970- och 2000-talet. Busnel är än idag ett välkänt och stort märke i Norden och har en växande roll inom det Europeiska modet.

Franskt blir svenskt

Idag ägs Busnel av svenska Louise Falkenberg som med försiktighet och kreativitet satt en ny prägel på varumärket. Falkenberg har sedan länge haft en personlig koppling till Busnel då hennes mor ägde den svenska agenturen för varumärket, och år 2009 valde Louise Falkenberg att köpa loss bolaget. I samarbete med designern Marina Kereklidou har Falkenberg ansat grenarna i varumärket men bibehållit rötterna. Busnel tillverkar än idag samtliga plagg i samma fabrik i Dinan som användes vid starten 1920 och med samma högkvalitativa ull.

Busnel vänder sig till den moderna kvinnan med en stil som är sofistikerat exklusiv med en tidlös och klassisk design. Vi älskar den blandning av modernitet och tradition som Busnel representerar och vi vet att detta varumärke kommer vara med oss en lång tid framöver.

Utforska Johnells handplockade utbud av Busnel.

Text:Christoffer Johansson, Johnells.se
Foto:Moa Bjurling, Johnells.seLina Medelle, Johnells.seLovise Römer, Johnells.se
Modell:Lina Medelle

Shop the brand

1-3 dagars leverans Fri frakt & Fria byten* Samla bonus i kundklubben