CookiesFör att förbättra upplevelsen på Johnells.se använder vi cookies. Genom att använda Johnells.se godkänner du detta.

  • 1-3 dagars leverans
  • Samla bonus i kundklubben
  • Fri frakt & Fria byten
  • credit-cardPresentkort
  • newspaper-oThe Journal
  • phoneKundservice
  • map-markerButiker
  • info-circleOm Johnells

  • Köpvillkor
  • Kontakta oss
  • Om Johnells
  • Lediga tjänster
  • Miljö och Etik
  • Returer & Byten
  • Integritetspolicy
  • yesjohnells

Köpvillkor


Johnells.se/Aroporth AB 556680-9439 (nedan nämnt Johnells.se) tillämpar såväl Konsumentköpslagen som Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler. För att genomföra en beställning måste kund vara 18 år och myndig, man kan inte göra köp som minderårig med målsmans tillstånd utan då behöver målsman göra köpet.Med kund avses en fysisk person.

1. Beställning

Beställningar av Johnells produkter görs via www.johnells.se och besvaras med en skriftlig orderbekräftelse via e-post. Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar, vid eventuella avvikelser kontaktar vi er. Under perioder med högt ordertryck t.ex. vid rea-start beräknas leveranstiden till 3-7 arbetsdagar. Johnells.se kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt.

I orderbekräftelse-mailet skickas även med en hänvisning till Johnells köpvillkor (länk till denna sida).

Vid eventuell försening har ni rätt att häva köpet om ni inte godkänner en ny leveranstid. Vill ni häva ert köp på grund av fördröjd leveranstid och har förskottsbetalat så återbetalas pengarna till ert konto inom 7 arbetsdagar.

Vi reserverar oss för slutförsäljning samt eventuella prisfel som kan uppstå och förbehåller oss rätten att avslå order. Vårt lager stämmer till största del och om en vara är slut meddelas ni via e-post.

Eftersom lagret delas med våra butiker kan det hända att vår webshop inte alltid hinner uppdateras med rätt storlekstillgänglighet. Detta är särskilt vanligt under rea-perioder eftersom omsättningen av varor då är betydligt högre.

2. BETALNING

Betalningar hanteras av Klarna. Klarna är PCI DSS certifierade och Johnells innehar giltigt SSL-certifikat.

Klarna faktura

När ni betalar via Klarna faktura handlar ni tryggt och enkelt. Ni behöver aldrig uppge era kortuppgifter och betalar alltid efter att ni fått hem era varor.

- Få alltid hem varan innan ni betalar
- Betalningstid - alltid 14 dagar utan fakturaavgift
- Ni behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
- Alltid 14 dagars ångerrätt i enlighet med Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler samt hemförsäljningslagen
- Ladda ner era fakturor från Klarna Möjlighet till delbetalning

Kreditupplysning kan göras av Klarna i samband med att kunden väljer att betala mot faktura eller delbetalning. Upplysningen är en så kallad mikroupplysning som inte påverkar kundens kreditvärdighet.

Klarna tar ut påminnelseavgift för ej betald faktura i Sverige på 60 SEK om beloppet är över 100 SEK, annars 29 SEK. Inkassoavgift på utebliven fakturabetalning är 180 SEK.

Klarna konto

Betalsättet för er som själva vill välja hur mycket ni betalar varje månad. Förutom att ni alltid får hem era varor innan ni betalar samlar ni alla era köp på ett konto. Detta gäller även om ni har handlat i flera olika butiker via Klarna konto.

- Få alltid hem varan innan ni betalar
- Betala från 50 kr/mån eller 1/24 av totalbeloppet
- Ni behöver aldrig lämna ut kortuppgifter
- Handla nu - betala i slutet av nästkommande månad
- En aviavgift på 29kr, oavsett antalet köp
- Ladda ner era fakturor från klarna


Ni kan när som helst betala hela beloppet. Vid ett köp på 10000 kr med Klarna Kontos basvillkor är uppläggningsavgiften 0kr. Den gällande årsräntan är 19,9% vilket motsvarar en effektiv ränta på 29,22 %. Kreditköpspriset är 11458kr. Antalet delbetalningar är 12 stycken och varje delbelopp är 955kr. Exemplet förutsätter att avbetalning sker under ett års tid. Vid köptillfället görs en kreditprövning som i vissa fall innebär att en kreditupplysning tas. En kopia på kreditupplysningen kommer då per post. Allmänna villkor Standardiserad europeisk konsumentkreditinformation hittar ni här.

3. Leverans

Normal leveranstid är 1-3 arbetsdagar, vid eventuella avvikelser kontaktar vi er. Johnells.se kan inte hållas ansvarig att leverera slutsåld eller utgången produkt. Varorna skickas endast inom Sverige och med Postnord.

Om leveransförsening av någon anledning uppstår kommer vi att kontakta er. Givetvis kommer vi att göra allt vi kan för att leverera er beställning så snabbt som möjligt. Som kund har ni rätt att häva köpet vid omfattande leveransförsening.

4. Frakt

Johnells skickar varorna fraktfritt och erbjuder fraktfria byten, vi drar av 49kr i fraktkostnad vid återköp när kund använder vår fraktsedel. Vi rekommenderar att man alltid använder vår fraktsedel vid byten och retur.

5. Ångerrätt

Johnells tillämpar Lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler, det innebär att ni som kund har rätt till 14 dagars ångerrätt utan speciell anledning. Varan ska returneras i oförändrat skick, med alla prislappar kvar och i originalemballaget. Emballaget ska vara väl förslutet, till exempel ihoptejpat. För plomberade underkläder gäller endast ångerrätten om de returneras med obruten plombering. I det fall en vara returneras i ej oförändrat skick har Johnells rätt att göra värdeminskningsavdrag med upp till 80% av värdet. Vi rekommenderar att ni använder returblanketten som bifogats i ert paket samt returfraktsedel som även den bifogats i er försändelse. Johnells drar av 49kr i fraktkostnad vid återköp om kunden inte själv betalar frakt, kunden ansvarar för att returen kommer Johnells tillhanda samt är i godtagbart skick. Så snart vi har återfått varan så skapar vi er återbetalning. Vid godkänd reklamation ska samtliga kostnader som uppkommit återbetalas.

Konsumenten har rätt att återfå pengarna vid ångerrätt inom 14 dagar från den dag då företaget mottagit meddelandet. Konsumenten kan dock få vänta tills dess att varan har kommit åter eller till dess konsumenten har lämnat ett bevis på att varan återsänts, det som sker först. Ångerblankett går även att ladda ner på konsumentverkets hemsida, vi rekommenderar att man använder de blankett och returfraktsedel som medföljer i er försändelse.

6. Produktens skick

Vi ber er att hantera varan försiktigt för att undvika risken att bli ersättningsskyldig till oss om ni vill ångra ert köp. Ni är ansvarig för den värdeminskning som uppstår om ni hanterar varan i större omfattning än vad som är nödvändigt för att fastställa varans egenskaper och funktion. Detta innebär att varorna inte får ha skadats, nedsmutsats, tvättats, ändrats eller burits (annat än för att prova varan) samt att lappar och etiketter är intakta. Om ni skickar tillbaka en vara som har skadats, förändrats eller av annan anledning inte går att återställa till sitt ursprungliga skick, och vi inte kan sälja den igen som ny, kommer vi att debitera er den kostnad som värdeminskningen innebär för oss (upp till 80% av värdet). För att undvika betalningsskyldighet om ni ångrar er ber vi er därför att inte använda produkten förrän ni bestämt att ni vill behålla produkten.


7. Reklamation

Reklamation/Fel. Johnells tillämpar Konsumentköpslagen vid reklamationer. Om ni vill reklamera er vara på grund av en skada eller felproduktion kontakta alltid Johnells innan ni skickar tillbaka varan. Ni når oss på telefon 08-550 365 06 (Vardagar mellan kl. 09 - 16 eller via e-post. Vi gör en bedömning av felet och eventuellt konsulterar vi leverantör/tillverkare. Om det är en godkänd reklamation åtgärdar vi i första hand felet. Om detta inte går kommer vi att ersätta er med en ny produkt. Har produkten utgått så har ni rätt att häva köpet och få pengarna tillbaka. Eventuell återbetalningen sker inom 7 arbetsdagar från det att er reklamation blivit godkänd. Vi utför återbetalningen på samma sätt och till samma konto som användes vid köptillfället. Vi mottager enbart tvättade/rena plagg. Smutsiga plagg anses vara icke godkända.

Som konsument har man 3 års reklamationsrätt. Reklamation ska rapporteras så snart felet upptäckts, Johnells följer ARN vid eventuell tvist.

Allmänna reklamationsnämnden
Postadress: Box 174, 101 23 Stockholm 
http://www.arn.se

Vid tvist kan man som kund använda sig av europeiska kommissionens online-plattform för tvistlösning: https://ec.europa.eu/consumers/odr/

8. Trasigt paket

Tänk på att inte lösa ut paket med synliga fel som kan ha påverkat skicket på varan ni beställt. Gör i detta fall en reklamation till Postnord direkt på utlämningsstället och be dem skicka tillbaka paketet till Johnells och skriva anledningen till returen på paketet. Maila sedan till [email protected] för att informera om reklamationen.

9. Outlösta paket

Om ni av någon anledning inte löser ut ert paket får ni betala kostnaderna för frakt och hantering. Tänk på att liggtiden på Postnord har förkortats till 14 dagar! Vid outlöst paket debiteras en avgift i efterskott, för närvarande på 300kr.

10. Reservation

Johnells reserverar sig mot felaktigheter i innehåll och prislista på webbsidan.

11. Personuppgiftshantering enligt GDPR

I samband med er registrering och beställning godkänner ni att vi lagrar och använder era uppgifter i vår verksamhet för att fullfölja våra åtagande gentemot er. Johnells.se behandlar era personuppgifter i enlighet med Allmänna Dataskyddsförordningen (GDPR). För mer information läs mer här. Ni har alltid rätt att se era personuppgifter som finns registrerade hos oss. Ni har även rätt att på begäran få uppgifterna raderade eller rättade om de är felaktiga eller ofullständiga, kontakta oss på: [email protected] Betalnings- och personuppgifter sker genom säkra sidor på nätet.

12. Cookies

Enligt lagen om elektronisk kommunikation, som trädde i kraft den 25 juli 2003, ska alla som besöker en webbplats meddelas om cookies används. När ni besöker denna webbplats sparas cookies på er dator. En cookie är en liten textfil som lagras på er dator och som innehåller information som hjälper webbplatsen att hålla reda på besökaren. Cookie-filer gör ingen skada på er dator utan består endast av text och kan inte heller innehålla något virus. Filerna tar praktiskt taget ingen plats och det finns två typer av cookies: Den ena typen sparar en fil permanent på er dator, dessa används för att exempelvis kunna mäta hur ni som besökare rör er på hemsidan. Detta enbart för att kunna erbjuda besökaren bättre tjänster och service. Läs mer om hur vi använder oss av cookies i vår Integritetspolicy


Textfilerna går att ta bort och de flesta webbläsare (browsers) har funktioner för detta. På Johnells.se använder vi denna variant för att hålla koll på er shoppingbag och för att kunna föra statistik över våra besökare. Informationen som sparas på er dator är endast ett unikt nummer utan någon koppling till personlig information, alltså helt anonymt. Den andra typen av cookies används är "Session-Cookies". Under tiden ni är inne och besöker sidan delar vår webserver ut en unik identifieringssträng för att inte blanda ihop er med andra besökare. En "Session-Ccookie" lagras aldrig permanent på er dator utan försvinner när ni stänger er webbläsare. För att ni problemfritt ska kunna använda Johnells.se krävs det att ni har Cookies aktiverat. När ni surfar på Johnells.se, kommer cookies placeras på er dator så att vi kan förstå vad ni är intresserad av. Våra samarbetspartners kan då visa reklam på andra webbplatser baserat på era tidigare beteende på johnells.se. De tekniker våra partners använder samlar inte personlig information såsom ert namn, e-postadress, postadress och telefonnummer. Ni kan besöka Network Advertising.org för att välja bort dessa partners riktade reklam.

13. Personuppgifter och marknadsföring

Johnells.se värnar om din integritet och strävar efter att alltid skydda dina personuppgifter på bästa sätt. Det är Johnells.se målsättning att följa alla vid var tid gällande lagar och regler för personuppgiftsskydd. Anders Johnell AB, org. nr. 556029-7813, Västra storgatan 19 611 31 Nyköping, 08-550 365 06, [email protected], är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du som kund lämnar till Johnells.se. Genom godkännande av dessa Köpvillkor samtycker du som kund till Johnells.se behandling av personuppgifter enligt denna punkt. Johnells.se behandlar dels uppgifter som du som kund själv lämnar till Johnells.se, t.ex. kontaktinformation och personnummer, samt uppgifter som Johnells.se eller dess samarbetspartners samlar in från annat håll, t.ex. adressuppgifter och uppdaterad kontaktinformation samt köphistorik som registreras i samband med dina köp. I samband med ditt köp kontrollerar vi dina uppgifter mot folkbokföringsregistret. Johnells.se kommer att behandla de personuppgifter som du som kund lämnar till Johnells.se för administrera din beställning och din leverans av varor. Dina personuppgifter kan även komma att användas för identifikation, administration samt för statistikändamål. Om du särskilt samtyckt till det kan dina uppgifter även komma att användas till direktmarknadsföring. Johnells.se behandling kan även innebära samkörning, både inom och utom EU, med andra register och att dina personuppgifter överförs till andra bolag inom Johnells.se koncernen. Personuppgifter överförs även till våra samarbetspartners i syfte att administrera och underlätta ditt köp, såsom transportbolag och Klarna AB (publ). Du som kund rätt att gratis begära information om de personuppgifter som behandlas om dig som kund hos Johnells.se, oavsett hur de samlats in. Om du vill ha sådan information, ska en undertecknad begäran lämnas till Johnells.se. Om personuppgifter behandlas i strid med personuppgiftslagen har du som kund rätt att begära att uppgifterna rättas, blockeras eller raderas.

14. PriceRunner Köpgaranti

Få ditt köp skyddat upp till 50.000 kr om något problem inträffar. Som medlem på PriceRunner ingår alltid Köpgaranti hos oss. Denna tjänst är gratis och gäller för registrerade PriceRunner medlemmar.

För dig som inte är medlem på PriceRunner och besökt oss genom deras tjänst så kan du ändå få ditt köp omfattat av Köpgarantin. Det enda du behöver göra är att inom en timme registrera dig gratis på deras hemsida. Det går på ett kick! Registrera dig för PriceRunner Köpgaranti

Med PriceRunner Köpgaranti får du ersättning för defekt vara, om leverans av varan uteblir, om en enskild vara saknas vid leverans eller om varan är felaktig. För att Köpgarantin ska gälla så behöver beställningen vara adresserad till dig som privatperson.

Om något gått fel med ditt köp ersätter PriceRunner Köpgaranti dig för såväl inköpskostnader som fraktkostnader. Du får även ersättning för direkt ekonomisk skada du lidit till följd av felet. PriceRunner Köpgaranti täcker inte eventuell värdeminskning, uteblivna intäkter eller andra direkta eller indirekta kostnader.

Besök PriceRunner för en lista på kategorier som är undantagna samt fullständiga villkor för Köpgarantin.

Köpgarantin har som mål att öka trygghetsgraden för konsumenter som handlar på nätet. Vi är glada över att vara en av de utvalda butikerna som täcks. Hos PriceRunner hemsida presenteras de butiker som täcks med Köpgaranti-symbolen vid sina namn.

Visste du att PriceRunner är Sveriges ledande tjänst för produkt- och prisjämförelser som sedan 1999 hjälper över 1 miljon svenskar att jämföra produkter varje månad. Tjänsten är oberoende och låter ej butiker påverka den information som du som kund tar del av.

1-3 dagars leveransFri frakt & Fria bytenSamla bonus i kundklubben

Varför Johnells.se?

  • - 1-3 dagars leverans
  • - Fri frakt & fria byten
  • - Samla bonus i kundklubben

HANDLA TRYGGT & SMIDIGT

Välj det betalsätt som passar dig med Klarna. Johnells skickar dina paket med PostNord till ett serviceställe nära din adress. Du får alltid med en fraktsedel i ditt paket för smidiga returer och byten!

Kundservice

  • FAQ
  • Kontakta oss
  • Retur & byte
  • Köpvillkor
  • Dunguide
  • #yesjohnells

Johnells.se drivs av Aroporth AB Org nr. 556680-9439 Ett dotterbolag till Anders Johnell AB Org nr. 556029-7813

Powered by Jetshop