Om Johnells


Handplockat. Urvalt

Från Seattle till Skärholmen. Från New York till Nyköping. Från Södermalm till Södertälje. Alla plagg som hamnar i våra butiker är noga utvalda och avvägda av oss själva. Vi besöker såväl de största mässorna som de minsta för att kunna fylla våra butiker med kläder som passar dig, eller ibland utmanar dig. Som får dig att både sticka ut eller smälta in. Vad vill du säga med dina kläder?

Sedan 1893

Johnells är en av Sveriges äldsta och bäst etablerade multi brand-kedjor för högkvalitativa märkeskläder som BOSS, Eton, Ganni, GANT, Parajumpers, m.fl. På Johnells jobbar vi oavbrutet med att söka upp och handplocka plagg från nya trender samtidigt som vi värnar traditioner, kvalitéer och klassiska snitt. Johnells etablerades 1893 och har idag ett flertal butiker runt Mälardalen och en webbshop.


Johnells historia


DRÖMMEN OM EN EGEN KLÄDBUTIK

Om att äntligen få göra saker på sitt sätt. Kanske var det det som drev Anders Johnell att öppna sin butik, där på våren, i Nyköping 1893. Ett händelserikt år runt om i världen på många sätt. Den stora konstnären Miro föds, hamburgaren introduceras och kravet om lika rösträtt för kvinnor och män framförs för första gången.

På många sätt var Anders Johnell en modig man som gick i bräschen för såväl sin stora passion för mode som teknik. Han förde in fantastiska tyger och plagg från hela världen och var också den första i Nyköping att installera telefon och Anders Johnells Manufakturhandel fick då telefonnummer 1 – som än i dag återfinns i Nyköpingsbutikens telefonnummer 0155-21 00 01.

Under de sextio år som Anders försedde Nyköpingsborna med de senaste plaggen och trenderna förändrades modet radikalt. När Anders sålde butiken 1953 som 90-åring, lämnade han bakom sig ett stort modearv som våra nuvarande ägare bröderna Gustav och Krister Thorstensson har förvaltat och förädlat i över 50 år.

I dag när deras respektive barn driver Johnells vidare har så klart mycket förändrats. I Johnells butiker säljs förstås helt andra saker än på Anders Johnells tid. Men mycket är ändå detsamma.

Ett handplockat urval, en service i världsklass och omtanke på riktigt. Och i mångt och mycket är det samma typ av dröm som driver de nuvarande ägarna. Drömmen om att bygga Sveriges bästa modeklädkedja.

En stark logotyp följer sin tid. Utvecklas, tar intryck av och formas av sin omvärld och samtid. Ibland med små, varsamma förändringar som hjälper logotypen att färdas strax före sin tid. Ibland med mer radikala förändringar för att markera något nytt.

Vår logotyp är bara en liten del av vårt varumärke. I Johnells varumärke finns också inbyggt en genuin glädje att hjälpa dig hitta kläder och johnells logotyperaccessoarer som världens främsta modehus just nu erbjuder. Alltsedan 1893 har vi valt att endast arbeta med modevärldens allra främsta varumärken. Vi håller ständigt koll på både vad de klassiska och de allra senaste modehusen producerar och plockar in de kläder som vi tycker håller måttet. Både vad gäller plaggens kvalitet och utseende. Allt för att du ska kunna vårda ditt eget personliga varumärke.

Ladda ned PDF: Tidningen om Johnells

Ladda ned PDF: Johnells 125 år

Företagsinformation


Telefon / E-post:

010-888 55 79 (Helgfria vardagar: 09:00 - 16:00)
[email protected]

Adress:

Morabergsvägen 10
152 42 SÖDERTÄLJE

Ekonomi:

c/o Komplett Redovisning AB
Fruängsgatan 4B
611 27 NYKÖPING

Org. nr:

Johnells/Aroporth AB
556680-94391-3 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1