Rockar

Den dressade ytterrocken är ett klassiskt och användbart plagg som gör varje man välklädd. En snygg välsittande rock ger ett moget och sofistikerat intryck, men fungerar också utmärkt till jeans och sneakers. Johnells erbjuder rockar för herr i olika stil och färg. Med vårt sortiment av kvalitetsmärken är det lätt för var man att hitta en rock som passar ens look. Låt ytterrocken ta plats och framhäva din stil.
16 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

När temperaturen dalar är det dags att plocka fram rocken, en av herrgarderobens stöttepelare. Det kräver knappast en avancerad övertalning för att de flesta män ska förstå att en ytterrock av högsta kvalitet är ett måste i varje väldressad modegarderob.


Oavsett om du är advokat, målare eller DJ är rocken ett välkommet plagg under årets kyliga perioder. Vilken stil som du ska gå all-in på, kan vara lite knepigt ibland. Vill du följa trenderna eller är det framförallt funktionen du vill investera i?


Hur väljer man rock?

Vårt bästa tips som du bör tänka på när du letar herrock är passformen. Framförallt ska axelpartiet sitta perfekt på dig för att du ska få en snygg look. Du vill säkert kunna ha en tjockare tröja, väst, kavaj eller liknande under, då är det bra med lite extra space utan att det blir för fladdrigt eller säckigt. Är du ute efter en kort eller lång rock? Välj hur som helst en längd som passar din egen kroppslängd och kroppsform bäst. Spegeln har svaret.


Vilken modell av rock ska man välja?

Försök hitta en rockmodell som passar din individuella stil. Utöver det ska du tänka praktiskt. En rock ska hålla värmen och kännas funktionell, även i dåligt väder. Något som passar de flesta olustiga väderlekar är ullrockar i en grövre ullkvalitet. Det vävda materialet värmer skönt och bjuder på ett elegant och samtidigt ledigt uttryck. Ytterrockar i färger som grått, brunt, svart och marinblått är helt klart enklast att matcha med resten av din garderob. Komplettera gärna med accessoarer som mössa, halsduk och handskar.


Vilka rockar är trendiga?

Att välja en enkelknäppt rock är alltid ett schysst val som passar varje tillfälle. Önskar du en sportigare framtoning bör du kika på en skön duffel. Finns det mer plats i garderoben rekommenderar vi en pälsrock, dunrock eller en lite tjockare rock med pälskrage.


Vad kan man ha på sig till rockar?

Herrocken passar ofta fint ihop med en rundhalsad tröja, speciellt om du har en tröja i samma färgton som rocken. Exempelvis kan en grovstickad tröja av ull göra sig precis lika bra till din rock som en klassisk jerseytröja i grått eller beigt. En tunnstickad ulltröja ger ett mer uppklätt intryck jämfört med en ledig jerseytröja. En lite mer spännande kombination är att matcha rocken med en snygg hoodie av hög kvalitet. Hoodien bör då vara enfärgad och i en rak design. Till en carcoat i twill med krage passar en höghalsad tjock ylletröja under rocken, gärna i en ljus färg.


Det har alltid varit viktigt att hålla sig varm och samtidigt elegant med en herrock i en snygg stil och färg. Oavsett om du letar efter en tunnare rock eller en lite varmare vinterrock så har vi på Johnells något för dig, i många olika modeller, stilar och färger.

1-3 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1