Jackor

Toppa stilen med en snygg jacka. Med allt från varma dunjackor och klassiska oljerockar till stilrena trenchcoats hittar du garanterat något, oavsett när eller hur ditt ytterplagg ska bäras. På Johnells har vi samlat ett stort sortiment av exklusiva jackor för herr, alla från välkända varumärken. Det gör att vi kan möta dina krav på kvalitet samtidigt som vi erbjuder jackor som passar din stil. Låt dig inspireras av vårt exklusiva utbud och unna dig något nytt.
232 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Nyheter

Köp jackor för herr

Oavsett din personliga stil och ditt tillvägagångssätt kommer en herrjacka att förändra spelet för dig. Varje typ av jacka för män har ett syfte som kommer att förbättra din look på nolltid. Även om det här plagget bärs över resten av din outfit kan det vara den bit som definierar ditt utseende. Förutom kostymer, skjortor och byxor är herrjackor förmodligen en av de viktigaste plaggen i en mans garderob. Nyckeln till den perfekta jackan för män, förutom tyget, är att hitta den rätta den rätta passformen och stilen.


Typer av jackor som varje man bör äga.

När det gäller att välja en jacka för män har vi förenklat saker för dig med den här listan.


Vinterjackor

Det perfekta plagget för utomhusaktiviteter och daglig pendling.

Den här jackan kommer alltid väl till hands under vinterhalvåret. Se bara till att den är varken för tjock eller för tunn. Beroende på var du är i Sverige kan vinterjackans funktionalitet inte stämma överens med din vardag.

Bor du i en storstad och behöver du bara hålla dig varm när du är på väg till jobbet? Då kanske en tunnare dunjacka räcker under större delen av vintern. Om du däremot ska vara mycket stilla i ett mycket kallt väder bör du se över våra riktigt varma vinterjackor.


Vårjackor

Är det för kallt för att ha kvar jackan när man ska gå ut men för varmt för att ha på sig vinterkläder?

Vårjackor är stiliga ytterplagg som brukar vara mycket ljusare och är mer gjorda för funktionalitet än isolering. Det är i regel mycket enkelt att röra sig i dem och de passar väldigt bra ihop med jeans, tröjor, skjortor och finbyxor.

Om våren just har börjat kan man gärna prova en av våra tunna dunjackor eller en läderjacka från ett exklusivt varumärke. När vädret börjar bli varmare rekommenderar vi en vårjacka som är tunnare, till exempel någon av våra hooded jackor. Dessa plagg är coola och mångsidiga. De finns i både tjockare och tunnare tyger och går bra ihop med en vanlig t shirt samt jeans och sneakers. Om du dessutom har på dig en av våra tunna läderjackor kan det aldrig gå fel!


Sommarjackor

Denimjackor, sportjackor och tunna hoodies är alltid säkra kort under kyliga sommarkvällar. Att ha på tunna jackor från ett känt varumärke som Snoot, Parajumpers, GANT eller Tommy Hilfiger kan aldrig gå fel. Vi är stolta över att vi alltid jobbar med jackor av högsta kvalitet och hjälpa våra kunder att ha en så bra look som möjligt hela sommaren!


Höstjackor

När vädret börjar bli kallare och blötare behöver man en jacka som tål regn, har en bra stil som går bra ihop med din outfit och som är varken för tunn eller för varm. Det är just därför vi har handplockat vårt breda sortiment och fyllt det med moderna höstjackor som passar det svenska vädret och modet!

Höstjackor brukar ofta kallas funktionsjackor eller soft shell jackor i och med att de är vind- och vattenavvisande. Dessa höstjackor står enkelt emot både lättare regn och vind. De brukar dessutom vara väldigt uppskattade för sin andningsförmåga vilket gör det till en perfekt regnjacka eller fritidsjacka.


FAQ fråga:

Vilken jacka är varmast och hur väljer man en varm jacka?


FAQ svar:

Det finns inget rakt svar på den här frågan i och med att olika material, former och kvalitet på jackor. Dessutom är vi alla olika, en del fryser mer och behöver en riktigt tjock jacka medan andra klarar sig med en tunnare vinterjacka. Det finns dock ett par saker du bör leta efter då du vill få reda på hur varm en jacka är.

  • Se på kvaliteten

Om en jacka är väldigt tjock men har dåliga sömmar, släpper in mycket kyla och är gjort av material som släpper igenom kyla så bör du se på andra alternativ. Kom ihåg att du ska ha jackan i flera år. Då är det bättre att köpa en jacka som är tålig och som håller länge.


  • Se till att det finns plats för mellanlager

De bästa jackorna kommer inte kunna hålla dig lika varm om det inte finns någon luft mellan dig och jackan. Se därför till att du kan ha en tröja under den och att den inte är för tight.


  • Satsa på stilrent 

Klädföretag som satsar mer på att hålla trender brukar inte satsa lika mycket på kvalitet, hållbarhet och funktionalitet. Se därför till att fråga dig själv om den jackan du planerar att köpa kommer att se bra ut om 5 år om du tar väl hand om den. Jackor som är gjorda för att hålla är i regel tåligare mot dåliga väderförhållanden och är därmed bättre på att hålla bort kylan.


  • Välj ett känt varumärke 

Om du inte vill oroa dig för att frysa bör du satsa på säkra kort. Det bästa sättet att göra det på är genom att välja ett varumärke som specialiserar sig på att göra stiliga och varma jackor. Johnells kan varmt rekommendera vårt sortiment av vinterjackor från Peak Performance, Canada Goose, Parajumpers och Moose Knuckles.

1-3 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1