Sommarjackor

Sommarjackan kännetecknas av att den ofta är tunn och midjelång. Den skyddar mot en kylig kvällsbris och mygg. Färger, modeller och stilar skiftar från år till år, även om vissa klassiker alltid består. Välj mellan flera handplockade sommarjackor i flera stilar och färger, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.
18 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Sommarjackan ska vara som sommaren självt – lätt och ledig.

Definitionen av en sommarjacka är att den oftast är mycket tunnare än en vanlig jacka, vilket innebär att man behöver tänka till både en och två gånger innan man bestämmer sig för vilken jacka man ska köpa. En sommarjacka är oftast av kortare modell, hit hör exempelvis bomberjackor, softshelljackor, skaljackor, skjortjackor, varsityjackor, parkas och overshirts. Bär gärna din sommarjacka ihop med ett par snygga jeans och en t-shirt för en mer avslappnad look, eller till ett par chinos och en skjorta för en mer festligare stil. 


Vi har valt ut några av våra favoriter bland sommarjackor herr från varumärken som J.Lindeberg, Parajumpers, C.P Company, Peak Performance, Snoot, Stone Island, Morris, Boss, Polo Ralph Lauren och GANT.


Vilken är den bästa lätta jackan?

Det är naturligtvis väldigt individuellt, men det viktigaste är att du känner dig bekväm och nöjd med hur jackan sitter på dig samtidigt som den ska uppfylla dina behov. Då kan du bära upp jackan på ett självsäkert sätt som sätter prägel på dig och din stil. Spenderar du dina sommarmånader på en plats där temperaturen skiftar en del under dygnet? Då rekommenderar vi dig att köpa en större storlek på din sommarjacka än vad du vanligtvis brukar göra. Med en lite större sommarjacka kan du bära den i en lager-på-lager-stil med en värmande tröja eller hoodie under utan att jackan känns trång. En sommarjacka kan även bäras som ett mellanlager över en större jacka eller rock men då bör storleken på din sommarjacka vara densamma som du oftast brukar bära.


Hur väljer man en jacka för sommaren?

Låt sommarjackan beskriva din stil på bästa sätt och hjälpa dig att underlätta i vardagen. Om du inte använder någon väska eller annan accessoar som hjälper dig att bära dina personliga värdesaker, tipsar vi dig om att välja en sommarjacka med fickor som helst även har en dragkedja. Då kan du förvara dina personliga värdesaker nära kroppen utan att vara orolig för att tappa dem.


Vilka jackor passar modet?

Färgglada sommarjackor gör många människor glada. En färgstark sommarjacka som matchar med din strutglass i melon-, citrus- och blåbärssmak ger full poäng. Vill du vara mer neutral är en beige eller blå sommarjacka väldigt sober och passande till det lugna sommarminglet. Medan en svart tunn sommarjacka som är högt skuren är perfekt för de långa heta sommarnätterna på stadens open air-event eller utomhusdiscon.

På Johnells hittar du massor av bekväma, funktionella, tunna och snygga sommarjackor för herr. Vi har modeller för olika aktiviteter och stilar. Klicka runt bland vårt breda urval för att hitta din nya favoritjacka.

3-5 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1