Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Lättviktsdun herr

Lättviktsdunjacka för herr är en tunnare och smidigare variant av den klassiska puffer-jackan. Dessa jackor passar så väl på sensommaren som på höst och vår. Handla hos oss online tryggt och säkert och med snabb leverans!
14 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Lev lättare med lättviktsdun

Våra jackor i lättviktsdun är lättare och tunnare än övriga dunjackor. De är vatten- och vindavvisande och väldigt populära under vår, sommar och höst. Perfekta när din vanliga jacka inte håller kylan borta, men din dunjacka är lite för varm.


Res lättare med lättviktsjacka

Det finns många fördelar med en jacka med lättdun. En tunn jacka i lättdun är extra behändig att packa med på din resa. Den är enkel att vika ihop och tar mindre plats i väskan. Alla våra lättviktsdunjackor har en fyllning av rent och fint dun. Om du jämför med våra tjockare dunjackor för vinterbruk, exempelvis pufferjackor, har våra lättdunjackor en mindre mängd fyllning av dun. Därför kallas dessa lättdunjackor eller lättviktsdunjackor. Våra dunjackor i lättdun har flera användningsområden. En lättviktsdunjacka lämpar sig extra bra vid exempelvis tåg- eller busspendling, bilkörning, köpcentrumbesök och utomhus under lite mildare vinterdagar. En lättviktsdunväst är även det perfekta plagget att bära under din rock när du ska på långpromenad eller stå stilla utomhus i kylan.


Hitta din favorit på Johnells! Våra bästsäljare inom lättviktsdunjackor är Colmar, Canada Goose, Parajumpers, Belstaff och Peak Performance. Söker du en lättviktdunjacka på rea? Kolla in vår outlet med massor av herrjackor som fylls på löpande.


Hur tvättar man lättviktsdun?

Undvik att tvätta din dunjacka ofta. Läs och följ tvättråden i jackan, exempelvis vilken temperatur du ska använda. Stäng alla eventuella dragkedjor och kardborreband. Vänd jackan ut och in. Om jackan har en avtagbar pälskrage, ta av den. Ta bort eventuella rester av sköljmedel i tvättmedelsfacket. Välj ett skonsamt flytande tvättmedel och använd bara en tredjedel av normal mängd. Undvik sköljmedel och mjukmedel eftersom det skadar dunet. Efter att du tvättat dunjackan på rekommenderat program så är det bra att köra en extra sköljning så att allt tvättmedel avlägsnas. Torktumla sedan dunjackan (om inget annat anges). Ta ut jackan direkt när tvätten är klar, behåll den ut och in och placera tre-fyra rena tennisbollar i torktumlaren tillsammans med din jacka så att dunet inte klumpar ihop sig. Torktumla jackan på låg värme tills den är helt torr. Ta ut plagget varje halvtimme och skaka det försiktigt om du kan. När dunet torkar börjar jackan återfå sin ursprungliga form. Slå sedan försiktigt på jackans utsida med din hand så att dunet separeras i den torra jackan.


Vad är skillnaden mellan dun och fjäder?

Dun är en typ av fjäder som har väldigt liten vingpenna och saknar spole eller har vek spole. Detta gör att det har svårt att tränga ut genom tyget. Fjädrar har sämre förmåga att isolera jämfört med dun, i förhållande till sin vikt. Dessutom har fjädrar en längre och kraftigare vingpenna som lättare tränger ut genom tyg och söm. Välj därför en jacka med hög andel dun i förhållande till fjäder. Exempelvis en mörkblå lättviktsdunjacka eller en svart lättviktsdunjacka i snygg design.


Bästa lättviktsdunjackan?

Under specifikationen på respektive jacka med lättviktsdun kan du läsa hurvida jackan är tillverkad i ett vind- och vattenavvisande tyg, exempelvis nylontyg eller polyamid, med en lätt dunfyllning och med hög densitet med en högkvalitativ 90/10-dunvaddering. Det finns även hybridjackor med frontpanel i dun och stickade ärmar för ökad rörlighet. Vissa modeller har en fast justerbar luva. Välj vilken design du gillar bäst, exempelvis quiltning, singtretchpaneler eller jerseypaneler. Snygga detaljer på lättviktsdunjackor är till exempel ribbstickad fåll och ärmar med dold, tunn mudd och hål för tummen vid ärmslut. Vad sägs om en svart lättviktsjacka, brun lättviktsjacka, grå lättviktsjacka, mörkblå lättviktsjacka, navy lättviktsjacka eller lättviktväst herr i en annan fin färg som matchar din övriga outfit?


Vilka jackor har lättdun?

Lättviktsdun eller lättdun hittar du i våra tunnare och smidigare dunjackor som vi kallar lättviktsdunjackor. Dessa dunjackor och dunvästar passar lika bra på försommar och sensommar som på höst och vår, som exempelvis lättviktsdun quiltad jacka som även ökar din stilfaktor. Samma gäller lättviktsdun svart jacka och lättviksdunjacka i olika färger. Handla din lättviktsdun jacka herr, lättviktsdun jacka, lättviktsdun väst, lättvikt väst herr, lätviktsdunjacka, lättviktsdun svart jacka online hos Johnells, tryggt och säkert och med snabb leverans.

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben