Vinterjackor

En vinterjacka ska per definition hålla dig varm. Den är har ofta ett rejält foder eller tät dunsammansättning. Ett tätare foder eller fyllning, ger bättre isolering och skydd mot kylan. De kan vara långa eller korta, mer eller mindre vattenavstötande. Användningsområdet är det som bör styra valet. Detsamma gäller ifall behovet av en luva finns. Det är ju trots allt en skillnad mellan att stå i skidspåret eller vid busstationen på väg till jobbet. Välj mellan flera handplockade vinterjackor i flera stilar och färger, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.
114 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Räkna kallt med en bra vinterjacka i år

Är du på jakt efter en vinterjacka i bra kvalitet, stil och storlek? Då har du kommit rätt. Kika in bland våra vinterjackor herr i flera attraktiva modeller. Kanske är det dags för en lång vinterrock i år eller varför inte en yllejacka herr? På vintern ska du tänka tjocklek. En dunjacka i hög kvalitet är ett av de bästa plaggen du kan bära när kylan biter sig fast. Men kom ihåg: Välj en tunn dunjacka om du tar bilen till jobbet eller promenerar mellan olika kommunala transportmedel, så du inte blir för varm. Vill du variera dig med olika trendiga modeller av vinterjackor hittar du allt på Johnells. Välj mellan flera olika utvalda stilar, från välkända märken i högsta kvalitet som exempelvis Peak Performance, Sail Racing och Canada Goose för män.

Hur väljer man vinterjacka?

På vintern när det är riktigt kallt är en tjockare vinterjacka herr det enda rätta. En riktig vinterjacka ska hålla dig varm. Välj en lång eller kort modell, mer eller mindre vattenavvisande. Du bestämmer hur du vill se ut i vinter. En dunjacka med rejält foder eller tät dunsammansättning i din favoritfärg tillsammans med mörkblå selvedge-jeans och ett par grova kängor i ljust läder är supersnyggt när snön lagt sig. Är du endast utomhus kortare stunder, till exempel för att ta dig till jobbet med kollektivtrafik, är en lite tunnare lättviktsdunjacka att föredra. Möjligtvis behöver du gå upp någon storlek om du vill ha plats för några extra lager kläder under din tunna vinterjacka.

Vilken är den varmaste vinterjackan?

Den varmaste vinterjackan är den modellen som effektivt håller kylan på utsidan och värmen på insidan, naturligtvis. Jackans vaddering mäts i gram per kvadratmeter (g/m2). Utöver det behövs ett tjockt och högkvalitativt yttermaterial som hjälper till att isolera värmen under lång tid för att du ska må bra i kalla miljöer. Dunjackor är absolut den varmaste jackan vi saluför. Tänk även på hur väl jackan täcker din kropp. Väljer du en jacka med värmande innerfoder får du naturligtvis en ännu skönare upplevelse kalla dagar.

Hur ser man om vinterjackan har bra kvalitet?

Om din jacka inte står emot regn eller blötsnö blir du snabbt våt och därefter väldigt fort kall. För att hålla värmen under lång tid är jackans yttermaterial en viktig beståndsdel. En vinterjacka med vattenpelare runt 5 000 mm eller mer är något du ska titta närmare på. Har jackan dessutom tejpade sömmar är du en bra bit på väg mot att skaffa ett fullgott skydd mot kyla och väta. På Johnells hittar du korta och långa vinterjackor och vinterparkas i hög kvalitet som passar perfekt för att uttrycka din personliga stil.

3-5 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1