Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Colmar – from slope to street

Artikel - Publicerad: 2019/03/28

När vårvindarna friskar i är det ett måste att ha en värmande jacka att kunna dra på sig. Som tur är finns det finfina alternativ till just detta, tack vare Colmar! Det italienska varumärket är kanske idag känt för sina dunjackor, fulländade kombinationer av street style och ett liv i alperna. Men för att tillgodogöra oss hela berättelsen om Colmar får vi blicka bakåt nästan ett sekel.

Familjeföretagets digra historia började redan 1923, då paret Mario och Irma Colombo tog ett djärvt kliv i karriären för att grunda ett företag som tillverkade hattar och damasker för män: Manifattura Mario Colombo. Varumärkets namn, Colmar, kom sedermera till genom att Mario Colombo lade ihop de första tre bokstäverna i sitt efter- och förnamn. Trots enorma prövningar under 1900-talet har Colmar stått på stadiga fötter. Under 1940-talet började de samarbeta med det italienska skidlandslaget och utveckla skidutrustning åt skidåkarna, vilket blev det som skulle föra Colmar in i skidsportens värld. Seklets andra hälft förde med sig fler framgångar. Varumärket började bli mer välkänt tack vare exponering vid större skidsportevenemang, inte minst genom att klä stjärnor som Alberto Tomba under 1980-tal vilket gav deras ställning ett rejält uppsving.

COLMAR KVINNA

Efter millennieskiftet blev det dock dags för lite förändring. Colmar stegade in på nya vägar och började även tillverka kläder anpassade för golfspelare. Deras relation till skidsporten har dock aldrig mattats av. Colmar har fortfarande sponsorskap inom skididrotten och fortsätter att förse skidstjärnorna med högkvalitativa produkter. Och utvecklingen av Colmar stannar inte där. De senaste åren har även en ny gren vuxit fram, i och med Colmar Originals-kollektionen som förenar skidmode med en vardaglig livsstil utan att tumma på kvalité eller stil. Produkterna testas alltjämt i vindtunnlar, för att säkerställa att de håller måttet. Bland de plagg som omsorgsfullt arbetats fram säsong efter säsong finns deras lättviktsdunjackor, som är en optimal form av ytterkläder såhär års.

De finns i flera olika modeller och färger, både för dam och herr. För att anpassa dig efter väder och look kan du med fördel använda dig av lager på lager. Ytterligare möjligheter finns i form av västar som passar utmärkt då du klär dig för något varmare väder. En jacka eller väst från Colmar är alltså både ett stilfullt tillskott i garderoben och ett tidlöst, hållbart alternativ vars kvalité håller många säsonger framöver.

Du hittar Colmars jackor och västar här på johnells.se och i utvalda butiker. Välkommen in!
Text:Karolina SvärdhFoto:Lina Medelle

COLMAR MAN

COLMAR KIDS

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben