The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Din livs stil - Med Viktor Stjern och Pierre Bonfré

-
-


Din livs stil. Med Viktor Stjern och Pierre Bonfré – padelpionjärer 

som gillar att se bra ut både på och  utanför padelbanan.


Det är inte ofta man får vara med om att uppleva när ny sport föds.  Det är heller inte många som får möjligheten att forma och påverka en  ny sport. För att göra det krävs timing, hard work och ett pannben mer  hållbart än stål. Något som duon Pierre Bonfré och Viktor Stjern både  haft, gjort och har. Men vad har det med stil, mode och livsstil att  göra? En hel del, visar det sig.


Marken darrar av värmen. Den ljumma brisen från havet får både palmer och  tjusiga hattar att vaja i vinden. Det är sextiotal och på stranden Caleta i Acapulco  slår den mexikanska golfen upp och stänker sitt salta vatten över alla stekheta  jetsettare. Mitt i allt detta virrvarr av utsvängda jeans, Diorväskor och klackar föds  sporten padel och det ska dröja ända till nittiotalet innan någon framsynt  sportentreprenör tar upp trenden i Sverige och bygger den första padelbanan nära jetsettandet i Båstad. Men det är först nu som padeln fullkomligt exploderat  och fått både jetsettare och Svenssons världen över att anamma detta som sin nya  livsstil. För att padel är mer än bara en sport råder det inga tvivel om, vilket  stjärnduon Bonfré och Stjern både kan skriva under på och är delaktiga i.


Den oskiljaktiga duon har tagit padelvärlden med storm – mycket tack vare sin  oskiljaktighet som just duo. På bara några få år har de tagit sig upp till den  absoluta Sverigetoppen och nu fortsätter deras resa i världseliten. Dessutom har de  nyligen gett sig ut på sina personliga stilresor och var de slutar, är det ingen som vet.


”Det var nog på Handels i Göteborg, som jag fick upp ögonen för stil och mode.” berättar Viktor, som studerat ekonomi och fortsätter: ”Där var det många som  gillade att klä upp sig och det rycktes jag med i. För mig började där och då en  personlig stilresa som jag fortsatt på och där fortsätter jag utforska min stil och  mitt förhållande till mode”.


Pierre fyller i: ”Jag gillar att se bra ut!”, och konstaterar dock att han inte har så  mycket rum att ta ut svängarna modemässigt på jobbet, då hans jobb som läkare  inte ger så mycket utrymme för att klä upp sig – i traditionell mening. ”På sjukhuset  har vi två val; turkos bussarong alternativt vit piké vilket såklart är praktiskt men  kanske inte så inspirerande modemässigt”.

Viktors favoriter

Tennis Pro Tee Graphic

Armani EA7

999 SEK

Tennis Pro Shorts

Armani EA7

799 SEK

Tracksuit

Lacoste

1150 SEK

Original Hood

Peak Performance

1099 SEK
-
-

Padelresan som Viktor och Pierre har gjort är fantastisk; de började spela  tillsammans 2016, kom till SM-final 2017, kom med i landslaget 2018, vann SM  2019, tog lag-brons med Sverige på EM 2020 och tog sig till kvartsfinal som  individuellt par på EM 2021. Ett av de viktigaste fundamenten i deras framgång är  att de hållit ihop och gjort sin padelresa tillsammans. Något som man märker när  man möter dem. Det finns en samsyn, en delad glädje och en enhetlig  målmedvetenhet, som annars bara ett lyckligt nygift par utstrålar.


På padelbanan är det stilmässig enhetlighet som gäller i allt från färger, typ av  plagg till val av racket. ”Vi är och har alltid varit ett starkt lag, Viktor och jag”,  säger Pierre och fortsätter: ”Då är det viktigt att visa upp det genom att också se  ut som ett lag”.


Utanför padelbanan och vid sidan av jobben – gillar både Viktor och Pierre  activewear-trenden. Att kunna blanda material, funktionsplagg och färger och få  till en dressad look och känna sig uppklädd, utan att använda de traditionella  markörerna som kavaj, kostym och slips.


Enligt både Pierre och Viktor är padeln verkligen en livsstilssport, där den är en del  av en aktiv livsstil – men samtidigt inte betyder precis allt. Den unga sporten har  byggts kring ett livsstilstänk där allt är tillåtet – mycket tack vare att de flesta  banorna byggts i privat regi – och inte på föreningsnivå. Mer kommersiellt och  från början integrerat för att passa den aktiva livsstil som utövarna många gånger  lever. Det har gjort sporten mer social än många andra sporter och för många är  padel en ”grej” man gärna gör tillsammans med sina vänner och kollegor som en  del av en helkväll eller helgdag.


”Vi båda gillar att inom padel är det mesta tillåtet; allt från rökmaskiner, hög  musik till sorl under matcherna. Det är till och med helt ok att ta en öl när man  tittar på sina kompisar som spelar. Allt är okej och det tror vi är en av  anledningarna till att många valt padeln framför lite mer traditionella sporter som  tennis.” säger Pierre och Viktor.


Att Pierre och Viktors resa på padelbanan kommer fortsätta spikrakt uppåt, är det  många som förutspår. Hur deras stilresor kommer fortsätta är dock svårare att sia  om. Lyckligtvis kommer nu herrarna få all hjälp de behöver på den fronten av oss,  då vi på Johnells är oerhört glada över att vara en av deras sponsorer framöver.  Och ni vet ju vad vi brukar säga? We love to make even padel players look  brilliant!

Padel-favoriter

Tracksuit

Lacoste

1150 SEK

Packlight Print Golf

J Lindeberg

1000 SEK

Wristband 2 Pack

Lacoste

199 SEK

Alum Light SS

Peak Performance

449 SEK

Några snabba med Viktor

Namn: Viktor Stjern

Livsstil: Padelpionjär

Familj: ”Liten men god”

Bor: Göteborg

Bakgrund: Magister i ekonomi vid Handels i Göteborg, tennisälskare

Rolig post på cv:t: Tennisdomare

Favoritmusik: Pop & schlager, (hävdar bestämt att alla minsann älskar schlager, 

men få vågar erkänna det)

Kuriosa: Viktors mamma har spelat volleyboll i landslaget Några snabba med Pierre

Namn: Pierre Bonfré

Livsstil: Padelpionjär

Familj: Mor, far och lillebror

Bor: Ljungby – fast snart i Göteborg

Bakgrund: Läkare, (ortoped), tennisälskare 

Rolig post på cv:t: Har arbetat både på Systembolaget och psykakuten – samtidigt

Favoritmusik: Topplistorna på Spotify funkar fint

Kuriosa: Brukade spela tennis med sin pappa på lunchrasterna. (Slog dock sin 

pappa redan som åttaåring)


1-3 dagars leverans Fri frakt & Fria byten* Samla bonus i kundklubben