Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Do's and Don'ts i julivärmen

Artikel - Publicerad: 2019/07/15

Sommarvärmen har tagit en liten paus på många håll, men vi inväntar tålmodigt dess återvändo. När den väl drar in igen är det kanske lockande att leta efter plagg som täcker så lite som möjligt av kroppen, för bästa möjliga svalka. Framförallt inne i stan kan sommarsolen bli nästintill skoningslös. Just klädseln under sommaren tenderar att skapa stildebatt ungefär vartenda år. Men vad är egentligen rätt och riktigt när det kommer till etiketten för klädsel under sommaren? Vi reder ut frågetecknen!

I stan - MAN

I stan - KVINNA

Enligt etikettsreglerna uppmanas vi att inte bära korta shorts och kjolar inne i stan, och speciellt inte på jobbet. En rekommendation brukar vara att längd till knäna är ett minimum. Vi bör heller inte gå runt med bar överkropp annat än på stranden eller i trädgården. På allmänna platser som i mataffären eller i kollektivtrafiken är detta särskilt viktigt, eftersom det då handlar om respekt för andra i ens närhet. Nyss nämnda punkter är givetvis de generella riktlinjerna vad gäller klädsel på sommaren. I vissa sammanhang och på en del arbetsplatser är det minst lika accepterat att bära shorts och kjol som någonting annat. Däremot är det sällan det hjälper att bära så lite kläder som möjligt för svalkans skull. Nedan har vi satt ihop en snabbguide till hur du kan skydda dig med hjälp av dina klädesplagg istället för att exponera dig för solen och värmen, och samtidigt behålla stilen.

Anpassa dig efter tillfället!

Det är inte i alla situationer det passar med korta shorts. En bra regel att utgå från är att strandkläder passar bäst just på stranden och inte inne i stan.

Tänk på passformen!

Det är varken bekvämt eller funktionellt att sätta på sig tight åtsittande kläder på sommaren, så satsa på lösare modeller och kanske till och med gå upp en storlek jämfört med vad du brukar bära. Då ventileras värmen bättre och du slipper känna dig obekväm i ett plagg som skaver.

Välj rätt färger och material!

Det är sen gammalt att ju mörkare färg desto mer värmeenergi absorberas, därför är det en god idé att strunta i de mörka blåjeansen i tjock denim och hellre välja en tunnare, luftigare byxa av chinomodell, eller i linne, i vitt eller ljust beige. Vistas du i direkt solljus kan faktiskt svart skydda bättre mot UV-ljus än vitt, så tänk dig noga för när du väljer plagg efter bästa skyddseffekt och bekvämlighet. Hatt och keps är som bekant utmärkta och stilfulla huvudbonader att bära för att skydda huvudet och ansiktet från solens strålar.

Glöm inte heller att fylla på vätskedepåerna så att du inte blir uttorkad! De ultimata och supersnygga vattenflaskorna från Glacial finns hos oss på Johnells, så drink up!

På stranden - MAN

På stranden - KVINNA




Text:Karolina Svärdh
Imagebilder:By Malina, Eton Shirts
1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben