Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

En gammal trogen vän i tusen nyanser

Artikel - Publicerad: 2019/03/01

Vi har sett det på catwalks världen över, och det är uppenbart att en av de regerande kulörerna 2019 är: beige!

Ordet härstammar från franskan och ska till en början ha använts för att benämna naturlig ull som ännu inte hunnit färgbehandlas. Sin färgklassificerande betydelse fick det ungefär i mitten av 1800-talet och har sedan förgrenats i alla möjliga toner: kräm, tuscan, ökensand, khaki bland många andra.

Oavsett vilka du väljer är budskapet för i år i alla fall solklart. Det är fritt fram att frossa i beige!

Kombinera ljusare beige med mörkare, jordiga toner

En ensemble bestående av nyanser från sandstrand på Maldiverna till nyplöjd jord gör klädvalet till en riktig jackpot. Det är klassiskt, och ack så snyggt! I år bär vi gärna en outfit all beige men vill du så funkar det såklart att bära kontrasterande färger till, och likaså stilfulla accessoarer som kompletterar ditt val av klädesplagg.

När temperaturen nu fortfarande kryper neråt om kvällarna passar det utmärkt med en jacka eller väst i lättviktsdun för en avslappnad look. Lika snyggt är det att skruva upp stilen en aning, med en kappa, trenchcoat eller rock. På Johnells gillar vi att matcha en ljusare byxa, exempelvis chinos eller jeans, med bälten, slipsar och väskor i mörkare ton för att skapa behagliga kontraster. Till detta funkar en cardigan eller pullover i en varmt beige nyans perfekt!
Text:Karolina Svärdh

SHOP THE LOOK - MAN

SHOP THE LOOK - KVINNA

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben