Upptäck säsongens nyheter. Handla nu

Upptäck säsongens nyheter. Handla nu

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

I fädrens spår...

Artikel - Publicerad: 2019/11/05

Ända sedan medeltiden har det funnits en tradition att hylla fäder genom hedrandet av Josef av Nasaret. För ungefär hundra år sedan befästes seden och fars dag föddes, tack vare en kvinna vid namn Sonora Smart Dodd. Den firas på olika dagar under året världen över och ger oss ett tillfälle att med värme och tacksamhet fira våra pappor som de förebilder, bästisar och livscoacher de är.

Som många andra högtidsdagar har fars dag sitt ursprung i USA. Den allra första gången fars dag firades var i Sonora Smart Dodds hemstad Spokane i Washington, år 1910. Hon hade förlorat sin mor några år tidigare och ville hylla sin far för att han på egen hand fostrat henne själv och syskonen. Hennes initiativ spred sig så småningom och så kom en ny tradition till. I Sverige firade vi till en början denna dag i juni, alltså samtidigt som i USA. Men vi har kommit att sätta vår egen prägel på firandet som numera alltid står den andra söndagen i november, precis som Norge, Island, Finland och Estland. Ett vanligt sätt att visa sin kärlek och uppskattning är ju att bjuda på frukost på sängen, och kanske då lite extra lyxigt med en bakelse eller liknande. Och självklart, för att sätta lite guldkant på dagen, en fint inslagen present.

Lika olika som pappor är, lika olika kan gåvorna se ut. Vi har flera fina erbjudanden just nu, som denna klassiska oxfordskjorta från GANT. En finstickad tröja i härlig lammull är också en uppskattad present, liksom en ny plånbok eller ett par fina handskar i mocka eller skinn som passar väldigt bra nu när det börjar bli kyligare. Ytterligare en klassiker som det alltid finns lika stort behov av är strumpor. Denna ask innehåller strumpor från Hugo Boss och är en perfekt present. Dessutom har vi nu ett specialpris på en presentbox , också från Hugo Boss, med en termosmugg och två par strumpor. Mer inspiration hittar du här på johnells.se och i butikerna, där vår personal står redo för att bistå med hjälp.


Presenttips
Text: Karolina Svärdh
Bilder: Bashar Hadad1-3 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Samla bonus i kundklubben