Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Festivity season!

Artikel - Publicerad: 2019/11/27

Många är de seder vi har tagit med oss från tidigare generationer och än idag skapar vi nya jultraditioner. Julbordet är ett exempel på hur vi numera varierar och moderniserar en tradition som egentligen har en lång bakgrundshistoria. Ska vi vara noggranna är det nog mest korrekt att ge den yttersta credden för julbordet till vikingarna och deras midvinterblot. Men julbordet så som vi tänker oss det idag började ta form först runt förra sekelskiftet. Julen närmar sig med nu stormsteg vilket innebär att festligheternas tid är på gång. Äntligen! Julbordet är ett fantastiskt tillfälle att få klä upp sig och umgås med kolleger och vänner under avslappnade former, men hur bör man klä sig under en sådan kväll?

En stilren vit skjorta är alltid ett säkert kort för män att bära, gärna i stil med denna slim fit-modell från Eton. Tillsammans med en elegant kavaj som Hugo Boss Jewels och ett par slacks, exempelvis Chap Slacks från Morris uppnår du den perfekta balansen mellan festlig och avslappnad klädsel. Denna outfit matchas fördelaktigt med ett par skor i stil med James Suede från GANT.


Shop the look - manPå damsidan sparar vi gärna det ultimata glittret och glammet till extra festliga events i december eller till nyår, så tillåt dig att vara välklädd men bekväm. Julbord och glöggmingel är ju oftast något mer nedklädda tillställningar, så en klänning i ett vackert mönster, som Zada Casual Dress från Lauren Ralph Lauren fungerar alldeles utmärkt. Tillsammans med boots som Jennifer från GANT skapar du en riktigt cool och kontrasterande effekt som alltid är intressant och ger attityd. Välj till det inte alltför iögonfallande accessoarer, till exemepel denna crossbody-väska från Lauren Ralph Lauren som finns i både brunt och svart.

Mer härlig inspiration inför underbara december finns här på johnells.se och i våra butiker. Nu är det dags att komma i julstämning på riktigt!


Shop the look - kvinna
Text: Karolina Svärdh
Bilder: Lina Medelle1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben