Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Hur klär jag mig lätt med stil?

Artikel - Publicerad: -

Stil handlar om så mycket mer än vad man har på sig för plagg. Bland annat handlar stil om hur man bär sina plagg, hur man kombinerar sina plagg och att välja outfit efter tillfälle. Oftast handlar det om små, små detaljer som får din uppenbarelse att lyfta eller i värsta fall falla platt. Detta gäller inte minst sommartid, när plaggen på kroppen blir färre. Låt oss reda ut hur du håller stilen på semestern och på kontoret när solen värmer och temperaturen stiger.

Fönstret har stått öppet hela natten och fläkten har desperat försökt svalka det varma sovrummet. Ändå känns det som att du är i en bastu och nu ska du till råga på allt gå till jobbet och se proffsig ut. Det enda du vill är att ha shorts eller kort kjol, men är det okej på jobbet? Får man knäppa upp ett par knappar extra eller är det endast förunnat strandhänget och Rivieran? Och måste jag ha strumpor i skorna på jobbintervjun?

För Henne

Nyckeln till hur man klär sig lätt OCH rätt stavas just stil. Håller du bara stilen är nästan allt okej. Ägnar du bara detaljerna omsorg kommer du faktiskt nästan undan med allt. Ingen vill se ett par slitna urtvättade shorts i ett konferensrum. Men dressade shorts med ett snyggt bälte och en välstruken skjorta får dig att se sharp ut. Både i och utanför asfaltsdjungeln. En somrig klänning lyfter dig och din omgivning, så länge den följs åt av snygg handväska och dressade skor – och kanske en kavaj om mötet är extra viktigt.

Ett annat bra sätt att få en somrig look att flyga är att tänka somrigt upptill och mer dressat nertill – eller vice versa. Snygga lite högre skor, dressade shorts och skjorta plus overshirt funkar en varm sommardag både för dig och de omkring dig. Linnematerial upptill med uppknäppt stor skjorta med svarta byxor och sandaler nertill likaså. Så länge du håller dig till att en del av dig är somrig och lättklädd och en del är mer strikt så kommer du utstråla stil; självsäker, laid back och kaxig.

För Honom

Materialvalet är också en nyckel till din mer lättklädda stil. Ullbyxorna byts mot linnebyxor. Skinn byts mot bomull. Täta tyger får ge vika för luftigare dito. Testa Tencel, som är världsbäst på att leda fukt bort från huden.

Glöm inte att ha med dig en reservoutfit bara, investera i en större Tote bag eller snygg sportbag, där du kan ha med dig en minigarderob för att möta alla utmaningar med just stil.

Gå ut nu och möt världen. Håll huvudet högt, skratta mycket och njut av den ljumma vinden som träffar dina bara ben. Glöm inte att du alltid är välkommen in till oss på Johnells för ännu fler tips som bygger din sommaroutfit.

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben