Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Hur klär man sig för fest?

Artikel - Publicerad: -

Med våren kommer festerna tillbaka. Och till fest både får och bör man klä upp sig lite. Tänk vad härligt att äntligen få använda de höga klackarna igen, kanske unna sig att knyta på sig en fluga och äntligen få känna sig värdig i sin nya outfit. Här kommer våra bästa tips på hur du hamnar i centrum på vårens alla tillställningar – fysiska som digitala!

Förmodligen blir årets fester betydligt mindre än vad de brukar. Istället för det stora minglet ses vi i grupper om fyra med social distans, eller så ses vi helt digital rent utav. Men fest är ändå fest, studenter ska fortfarande springa ut och ett digitalt mingel är ändå ett mingel! På Johnells har vi allt du behöver för att glänsa oavsett sammanhang – men kanske behöver det inte vara så strikt i år – eller?

Vi tycker att du kan våga utmana dig själv i dina val i år. Kanske skippa det alltför strikta och våga sticka ut lite. Du klarar det! Välj till exempel en riktigt fin linne t-shirt under kavajen istället för skjortan, våga köra dressade sandaler till klänningen – och satsa på detaljerna. Det är där du kan få till mixen mellan casual och dressat. Kavajens näsduk, (eller pochette som den heter), lyfter dig likaså gör en färgglad väska eller ett snyggt bälte. Smycken och val av klocka likaså. Var kreativ – leta i sylådan – kanske har du ett fint sidenband liggande som sätter pricken över i:et i håret?

Fest-tillfället styr ju också såklart vad du kan och vill ha på dig. Snackar vi dagfest eller kvällsdito? Jobbfest, Zoommingel eller AW med tjejerna? Och vad händer innan festen; kommer du rakt från jobbet eller hinner du landa hemma och piffa först? Sen har vi mångas mardröm – hur man räddar outfiten om man kommer lite för över- eller underklädd? Lugn – nu reder vi ut detta tillsammans!

För henne

Tänk så här:

- Schyssta skor räddar alltid allt. Så sköt skorna väl, eller satsa på ett par nya dojjor.

- Kommer du i kavaj medan alla andra glider runt i shorts, så häng kavajen över axeln eller kavla upp byxbenen eller kavajärmarna så är du hemma.

- Ha alltid en extra topp och ett läppstift i handväskan , så är du redo för fest när som helst.

- Glöm inte de festliga underkläderna ! Kanske inte syns, men du kommer känna dig finare och göra att din outfit sitter bättre. Sånt syns!

Hos oss på Johnells hittar du just nu allt för att skapa just den där lite festligare och avslappnade stilen. Vi har mängder av schyssta kombinationer som ger dig en skarp, härlig och dressad look – och kan allt om knepen som får dig att sticka ut på rätt sätt. Fråga oss om allt från hur man klär i skor utan strumpor, vilka skjortkragar som gäller och hur du matchar den nya klänningen med din övriga outfit.

Mellan 29/4 - 25/5 kan du också köpa en kavaj och valfria brallor och få 1000 kr i rabatt i våra butiker och online.

Njut nu av vårens alla fester, vilken form de än kommer i. Och du – du vet väl vad vi brukar säga? We love to make you look brilliant!

För honom

Snabbguide till din hetaste fest-stil:

1. Vårens fest-måsten

Våga kombinera dressat med casual, loose fit med tight fit. Välj sneakers till klänningen eller kostymen för en internationell och chick look.

2. Detaljerna som lyfter eller plockar ner dig på rätt nivå

Ibland räcker det med en accessoar som är helt rätt för att lyfta hela dig. Skorna, väskan smyckena, klockan, strumporna eller hårbandet.

3. Tygtrender, (linne, ull, jeans)

Linne är alltid rätt på våren och sommaren! Linne t-shirten är ett ”hybridplagg” som funkar både på dagen och kvällen – elegant men samtidigt ledig.

4. Slipsar, flugor, halsband och broscher – hur ska jag tänka?

Det är med accessoarerna du dressar upp eller ner. Addera mera för ett mer uppklätt tillfälle. Det är helt ok att ha kostym utan slips, fluga eller näsduk men de är också ett bra sätt krydda sin outfit och tillföra färg. Detsamma gäller för smycken.

5. Caspule-tänk

Samma klänning kan fungera både till vardag och fest. Men när du adderar klackar och en mindre väska så blir den festligare. Kombinera med en jeansjacka och ett par sandaler eller sneakers och vips kan du ha samma klänning vid en kväll hos grannarna.

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben