Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Hur når du din Peak?

Artikel - Publicerad: 2019/10/10

Kärleken till vidsträckta fjälltoppar, vildmark och en stark passion för vintersport. Det är vad som ligger bakom varumärket Peak Performance . Att få susa ner för pisten med pulsen dunkandes i öronen är en svårslagen känsla och det är dessa förnimmelser som är ingredienserna i Peak Performances kläder. Du kan bära deras hoodies på after skin eller under en avslappnad brunchsöndag. Samma sak gäller deras sweatshirts och t-shirts som finns i många härliga färger. En av Sveriges stora stoltheter när det kommer till sportmode har en relativt kort men diger historia som fortsätter att skrivas än idag. Och den börjar år 1986.

Vid den tiden var skidorten Åre i Jämtlandsfjällen mer eller mindre Sveriges centrum för skidsportivrare. Tre av dem, Stefan Engström, Peter Blom och Christer Mårtensson hade alla en känsla av att någonting fattades på marknaden när det kom till skidkläder. De saknade den ultimata kombinationen av funktionalitet, kvalitet och ren stil. Med bakgrunder inom den alpina sporten, design och marknadsmässig kompetens insåg de att de tillsammans skulle kunna skapa någonting som fyllde detta hål i marknaden. Inom kort anslöt sig ännu en stjärna till gruppen, Jonas Ottosson, och teamet var komplett. Peak Performance markerar en brytpunkt i svenskt vintersportmode. Åttiotalets neonfärger var inte längre någonting nytt, och grundarna till varumärket förstod att folket ville ha någonting annat. Riktigt bra kvalitet, i snygg förpackning. The real deal.

Man

En av utmaningarna när varumärkets popularitet växte skulle visa sig vara att slå sig in på den internationella banan. Men genom outtröttlig energi, ständig rörelse och förnyelse lyckades även det. Med en stadig fot bland Jämtlands fjälltoppar har Peak Performance utvecklats till ett internationellt erkänt och uppskattat varumärke som omfamnar flera olika typer av sporter. De arbetar för hållbarhet och skapar kläder som håller högkvalitet samtidigt som de förmedlar en enorm stilmedvetenhet. De varma jackorna både på dam- och herrsidan skyddar mot kylan men ger också din stil en riktig fashion edge! Peak Performance handlar om att leva, att se tillvaron som ett äventyr. Och det välkomnar vi naturligtvis med öppna armar! Det är svårt att sammanfatta deras framgång, men kunskap, talang, passion och en förståelse för vad som verkligen är viktigt är nog det som tagit varumärket så långt.
Kvinna
Text:Karolina Svärdh
Bilder:Peak Performance1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben