Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Johnells ❤ Stadsmissionen

Artikel - Publicerad: 2019/09/23

Det har nog i alla tider funnits människor i särskilt behov av en hjälpande hand. Lyckligtvis finns det hjältar som är beredda att arbeta för att möta dessa behov, och dessa finner vi bland annat i en organisation med en lång historia av engagemang som sträcker sig ända tillbaka till mitten av 1800-talet.

Vi börjar i Stockholm, närmare bestämt år 1853. Vid denna tid, mitt i sjudande industrialisering och flyttvågor in mot städerna, fanns det många som inte fick förutsättningar till ett drägligt liv och led av fattigdom och svält. Tack vare några eldsjälar som såg behovet av hjälp hos dessa människor och var fast beslutna att göra skillnad kunde ett arbete inledas för att dels stoppa den akuta situationen och dels på längre sikt hjälpa människor ur sin utsatthet. Efter inspiration av en engelsk motsvarighet grundades alltså Stadsmissionen och första insamlingen skedde till Grillska Huset i Gamla stan i Stockholm, som än idag fungerar som en av organisationens mötesplatser. Man drev vidare initiativet och delade ut mat, kläder, skapade arbete och logi till de mest utsatta när samhället svek.

Så har deras engagemang fortsatt sedan dess och Stadsmissioner i olika städer i hela Sverige är idag aktiva på bred front. Drivkraften att göra någonting för de som behöver det som allra mest, kärleken och öppenheten är några av grundbultarna organisationen vilar på. Förutom praktisk hjälp som kläder, bostäder och arbete står Stadsmissionen också för något ännu viktigare, nämligen gemenskap, värme och omsorg om människan. I en tid där många fortfarande befinner sig i komplexa livssituationer och en marginaliserad position i samhället fortsätter Stadsmissionen att skapa mötesplatser dit den som behöver kan komma för ett mål mat, en dusch eller ett samtal. En av Stadsmissionens kanske mest kända verksamheter är butikerna, där second hand-kläder finns till försäljning. Butikerna ger en bättre möjlighet att kunna köpa kläder för de som har mindre ekonomiska marginaler att göra det. Samtidigt skapar de arbetstillfällen för de som behöver hjälp att komma in på arbetsmarknaden.

På ett brett plan verkar Stadsmissionen för medmänsklighet, att se och lyfta människan. På Johnells är vi mycket stolta över att samarbeta med Stadsmissionen.

Rolf Jonsson, VD på Johnells

Hur ser Johnells samarbete med Stadsmissionen ut?
Det började egentligen med flyktingströmmen när vi såg ett snabbt ökande behov av hjälp. Vi funderade på hur vi kunde bidra och insåg att det fanns ett akut behov av vinterkläder. Då föddes idén om någon form av aktivitet där Johnells kan samla in höst- och vinterjackor från kunder under sloganen ”skicka din värme vidare”. Sedan två år tillbaka driver vi denna kampanj i samarbete med Stadsmissionen.

Vad går kampanjen ut på?
Kunden lämnar in sin höst- eller vinterjacka till oss på Johnells och får som tack femhundra kronor i rabatt vid köp av nästa jacka. Sedan skickar vi vidare jackorna till Stadsmissionen. På så sätt skapas en kedja som alla tjänar på, och där kundens delaktighet är jätteviktig.

Vad betyder det för dig att ha detta samarbete med en organisation som Stadsmissionen?
Det är oerhört viktigt, både för mig och alla som arbetar på Johnells. Det är en fantastisk organisation som verkligen står bakom människor som behöver stöd. De står för ett extremt betydelsefullt hjälparbete och vi är väldigt glada över att kunna bidra på vårt håll. Det är såklart bättre att kunden skänker sin jacka istället för att den inte används eller till och med slängs, så att den hamnar hos en person som är i behov av den, och därför är vi även väldigt tacksamma gentemot våra kunder för deras del i kampanjen.

Så kom och lämna in din höst- eller vinterjacka till oss mellan den 23:e och 29:e september för att delta i vår insamling till Stadsmissionen och dessutom få femhundra kronor i rabatt vid köp av en ny jacka!

Johnells ❤ Stadsmissionen. Johnells ❤ Dig!
Man

Kvinna

Kids
Text:Karolina Svärdh
1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben