Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

LOGO LOGO LOGO

Artikel - Publicerad: 2018/04/18

Du har väl inte missat att 90-talets logo-trend har knackat på vår dörr ett tag? Retrologgorna är tillbaka och de verkar vara här för att stanna.

Historien om modelogotyper, eller fashion logos som man hör lite mer frekvent, börjar egentligen på slutet av 1800-talet. Levi's, ni vet jeanstillverkaren (vet ni inte så läs om jeansens historia här ), var en av de absolut första med att använda logotyp med sina kända hästar. Sedan dess har trenden fortsatt.

På 20-talet lanserade Chanel sina två C:n och Lacoste sin krokodil ett tag senare. Loggorna har idag blivit så förknippade med mode att de talar helt för sig själva.

På 90-talet slog dock den absolut största logotrenden igenom. Då gällde ju större desto bättre. Calvin Klein och Fila är två typiska exempel på varumärken som precis förstod vad marknaden ville ha. Stora loggor som syntes från långt håll. Idag är retrologgorna tillbaka och tro oss, de syns på långt håll även idag.

Kolla in våra favoritplagg med just de stora logotyperna lite längre ned på sidan. Som vanligt hittar du rätt om du klickar på plagget och kan då se lagerstatus i våra fysiska butiker och självklart här på johnells.se!

Foto:Moa Bjurling, johnells.se
Modeller:Ronnia Fornstedt | Jacob Hadodo

LOGOS FOR MEN

LOGOS FOR WOMEN

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben