Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Morris Heritage - Slow Fashion

Artikel - Publicerad: 2019/06/11

På Johnells har vi stolta samarbeten med några av marknadens ledande varumärken. Gemensam nämnare för samtliga är kvalité och stil. Nu har vi den stora äran att presentera plagg från det svenska varumärket Morris italieninspirerade linje – Morris Heritage !

Morris Heritage står för en särskild sorts passion, kunskap och övertygelse. En stark vurm för sann stil och kvalité. Ett djupgående vetande om material och skrädderi, som garanterar den bästa kvalitén inifrån och ut, genom handplockade producenter och återförsäljare där varenda detalj ses över till sista stygnet. Men framförallt handlar det om en stark övertygelse om att sann stil är tidlös och helt enkelt gör livet lite mer njutbart.  

Varumärket Morris har sina rötter i Sverige, men i linjen Heritage är det i första hand det italienska sättet att klä sig som är den stora inspirationen. Själva hjärtat av Morris Heritage utgörs av influenser hämtade från gatorna i Milano, och de män som bär genomtänkta, välskräddade plagg som så tydligt förstärker deras självförtroende och välbefinnande. Det rör sig om de bästa italienska vävarna; Loro Piana, Vitale Barberis och Thomas Mason. Underbart mjuk kashmir, merinoull, och många iögonfallande men stilfulla mönster. Detta fulländas av perfekta snitt, detaljer och tillbehör. Med Morris Heritage har en perfekt balans skapats mellan det diskreta, men inte osynliga och det djärva, men inte alltför uppseendeväckande. Färgerna är subtila och klassiska med en bas i marinblått, grått, brunt, beige och benvitt - nyanser som kan kombineras i det oändliga. Passformen är skräddarsydd men inte slimmad, så att alla män bekvämt kan bära Morris Heritage kavajer och byxor.  

I slutändan ligger tyngden i namnet. Ordet Heritage står för erfarenheter och expertis från generationer av hantverkare och konnässörer. Och med Morris Heritage är den ödmjuka ambitionen att helt enkelt ta sig an och föra vidare det arvet.

Roger Åkesson, creative adviser för Morris Heritage, om kollektionen SS19

Vi har i regel alltid en färgpalett som omfattar fyra-fem grupper, och så också för SS19. För denna säsongen presenterar vi en färgskala bestående av navy, grått, beige och brunt, och en accentfärg i grönt. Vårt sätt att kombinera dessa färger sker antingen ton i ton, eller i kontrast. Vårt motto är Slow Fashion, vilket ger kunden möjlighet att komplettera plagg ur våra kollektioner, både färgmässigt och passformsmässigt. Om det är så att man gillar en modell extra mycket så går det att finna liknande modeller under flera säsonger då vi gör minimala ändringar på våra passformsstommar. För att få mer inspiration besök någon av Johnells butikerna och finn där vårt Morris Magasin No. 19! Där är vår Morris Heritage kollektion är presenterad på allra bästa sätt i färg, kvalitet och styling.   

Roger Åkesson  
Text:Karolina Svärdh | Roger Åkesson
Bild/Modell:Bashar Hadad

Morris Heritage

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben