Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Philipp Plein - Allt annat än plain

Artikel - Publicerad: 2019/09/11

Workwear och basplagg i all ära. Men ibland är vi bara ute efter det där extra i klädväg. Någonting med edge. Och det är exakt vad Philipp Plein står för. Det är ett polariserande märke: antingen är du för eller emot. Men Plein har bevisligen dragit på sig en anmärkningsvärd fanskara genom åren och vunnit respekt hos den bredare massan.

Ursprunget till Philipp Pleins varumärke med samma namn grundades redan 1998. Philipp Plein har sedan dess lyckats skapa ett varumärke som sticker ut på modevärldens stjärnhimmel, och det med besked. Till en början bestod hans designs av inredning tillverkat av exklusiva råvaror såsom speciella typer av läder. Hans känsla för fantastiska och iögonfallande material har sedermera genomsyrat varumärkets profil på många sätt, exempelvis i de spektakulära swarowskiprydda militärjackor som utgjorde hans första klädkollektion.

Plein har utmärkt sig som provokativ och djärv, men samtidigt syns hans estetiska talang tydligt i skapelserna på catwalken. På Johnells har vi plagg och accessoarer för män , både från Philipp Plein och Plein Sport , samt ett urval för dam i butiken i Kungens Kurva i Stockholm. De är ett utmärkt val att vända sig till när du är ute efter lyx med en stor dos attityd, vars motsvarighet saknas i modebranschen. Och en sak kan man säga om Philipp Plein. Han har definitivt någonting att säga modevärlden, precis som de som bär hans kläder.

Text:Karolina Svärdh
Bilder:Philipp Plein

Philipp Plein

Plein Sport

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben