Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Sail Antarctica Expedition®

Artikel - Publicerad: 2018/10/26

Den 7 juli 1977 registrerades Sail Racing som varumärke. Bakom varumärket fanns en grupp seglingsentusiaster som alla drevs av att skapa produkter som mötte deras egna behov och krav. Varumärket har sedan dess fokuserat på att utveckla tekniska plagg för höghastighetssegling. De senaste åren har Sail Racing satsat ytterligare på lättare, mer slitstarka material, bättre funktioner och mer funktionella passformer för alla plagg de tillverkar.

År 2002 gavs Sail Racing uppdraget att utrusta en grupp seglare inför en expedition till Antarktis. Expeditionen leddes av Richard Brisius och en av de mest erfarna världsseglarna; Magnus "Mange" Olsson. Gruppen drevs av en önskan att genomföra en av de mest betydelsefulla, dock idag nästan bortglömda, expedition som någonsin gjorts, närmare bestämt Otto Nordenskjölds-expeditionen till Antarktis för 100 år sedan. Besättningen var försedd med kläder från Sail Racing för segling i extremt kall miljö och tuffa blåsiga förhållanden som de skulle mötas av dagligen. Resultatet av detta uppdrag blev kollektionen Sail Antarctica Expedition.

Kollektionen som har ett tungt fokus på ytterplagg har sedan dess varit en grundpelare i Sail Racings höst- och vinterkollektion. I år har Sail Racing tagit fram en limiterad jacka utvecklad för antarktiska förhållanden, Antarctica Expedition Jacket. Jackan är utvecklad och testad i ett nära samarbete mellan Sail Racing Design Lab och Sail Racing Test Team-medlemmen och ledaren för antarktisexpeditioner Martin Enckell. Efter att ha stått på den geografiska nordpolen sju gånger och återvänt varje år till Antarktis och höga arktiska havet sedan 1999 är han nu på sin nittonde raka säsong.

Antarctica Expedition Jacket har endast tillverkats i 150 numrerade exemplar. Jackan är fylld med Blue Sign- och RDS-certifierat dun och fjädrar med fill power 800. Den har VECTRAN®-förstärkning vid bröst. ärmar, rygg och på huvan. Den är även konstruerad i ett vind- och vattentätt stretchmaterial som skyddar mot den värsta kölden och blåsten.

Den snygga jackan från Sail Racing Antarctica Expedition-kollektionen, samt andra plagg från den tuffa kollektionen, hittar du här på johnells.se. Klicka på bilderna längre ned för att hitta rätt!

Upptäck Johnells handplockade utbud av Sail Racing.

Foto:Sail Racing Archive

SHOP SAIL RACING ANTARCTICA MAN

SHOP SAIL RACING ANTARCTICA KIDS

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben