Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Scarfen - En allsidig accessoar i behändigt format

Artikel - Publicerad: 2019/03/28

En stor trend för säsongen är scarfen, som är en riktig hit både för en herr- och dam-outfit. Inför våren och sommaren vill vi också kosta på oss att vara lite lekfulla med denna mångsidiga accessoar som kanske är den mest burna av såväl män som kvinnor under århundraden. Denna veckan ger vi lite inspiration till hur du kan använda en scarf för att ge din outfit den där lilla extra touchen.

Sval halsduk

Den tunnare halsduken är ett utmärkt komplement till en herr-ensemble, och är även mycket behaglig att bära under lite svalare temperaturer. Med en rock eller en tunn jacka ger halsduken ett helhetsintryck. En elegant stil uppnås genom halsdukar i siden och andra luxuösa material. För en casual look är det också snyggt med en längre, lite nonchalant virad halsduk i ull av god kvalité tillsammans med en pullover i säsongens färg.

Inspireras av kravatten

Ännu en riktigt stilfull trend för män är sidenscarfen knuten runt halsen och även här finns olika alternativ att välja mellan. Satsa på en scarf i härliga mönster och färger, antingen till kavaj, som ett alternativ till slips eller kravatt, eller till skjorta om du vill åt en lättare, avslappnad stil med en djärv prägel. Färgerna och materialen kan nyttjas i det oändliga, så våga variera!

Knuten runt håret

En vackert färgglad och mönstrad sidenscarf knuten runt en hästsvans är verkligen ett lekfullt sätt att ta det lilla tygstycket till nya nivåer. Du kan också prova att vira den runt en lös hårknut eller fläta in den i håret. Här finns det många möjligheter till kreativitet, och knappast någonting mer elegant!

Piffa upp väskan

Att vara lite fri i användningen av scarfen är ett utmärkt sätt att leka med färgpaletten i dina accessoarer, så testa gärna någonting annat än det ursprungliga syftet! Knyt till exempel en scarf runt ena handtaget på handväskan, för extra charmeffekt. Detta ger din väska rolig variation, och gör den dessutom ännu mer spännande att matcha med klädesplaggen. 

Utforska Johnells handplockade utbud av scarfs och halsdukar av exklusiva varumärken.
Text:Karolina SvärdhFoto:Lina Medelle

SHOP THE LOOK

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben