Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Sneaker Season

Artikel - Publicerad: 2020/04/23

Vi har nu lämnat vintern bakom oss och ser fram emot några varma, härliga vår- och sommarmånader. Och på tal om det: vad andas mer vår och försommar än en ny doja som raspar mot torrt grus? Sneakersmodellen var en rent funktionell typ av sko till en början då den användes uteslutande i sportsliga sammanhang. Som så många andra klädeskategorier har den senare kommit att genomsyra det vardagliga modet. I vissa kretsar kanske synen på skon med den tysta sulan och sitt sportiga snitt har varit något sträng. Men nu har vi väl ändå släppt det där med att sneakers bara är något man bär på den raska promenaden i parken eller på tunnelbanan på väg till jobbet, där man sedan byter om till andra skor.

Ja, visst ses de med betydligt mer tillåtande attityd numera. De är det självklara valet för en härligt avslappnad athleisure-look, men går också att kontrastera mot dressade plagg eller exempelvis kjol och klänning. Det fina med sneakers är ju också att de kommer i oändligt många modeller och stilar, så det är bara att variera som man vill tillsammans med den look som önskas för dagen. Som alltid är skor enormt effektfullt att fokusera på för att klä upp eller ned en outfit, så ur den aspekten är det stora utbudet av sneakersvarianter otroligt tacksamt. En riktig guldgruva för oss modeintresserade!

Man

De senaste åren har sneakers-looken ofta gått i klassiska färgtoner som vitt, marinblått, beige och svart. Även modellerna har burits frekvent i rena linjer, vilket fortsätter att vara ett perfekt val för ett stilrent intryck. Herrmodellerna Vespa Sneaker från Hansen and Jacob och Denver från Gant är supersnygga exempel på den klassiska stilen, liksom dammodellerna Avona från Gant och Irving String Lace Up från Michael Kors. Vill man variera sig och till exempel anamma den stora 90-talstrenden som genomsyrar skomodet kan man vända sig till mer statement-aktiga modeller, som herrskon Titanium Runn från Hugo Boss och lyxiga damskon Sandie Runner Mixed från J Lindeberg. Fler modeller och varumärken finns här för herr, och här för dam, utvalda och handplockade för dig!

We love to make you look brilliant!

Kvinna

Text:Karolina Svärdh
Bild:Lina Medelle
1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben