Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Trenden som förenar stil och funktionalitet

Artikel - Publicerad: 2020/02/24

Något oväntat slog utility-trenden igenom under 2019 och den står sig starkt än. Allt pekar mot att praktiska och funktionella plagg kommer att vara ett stort fokus för framtida modetrender. Det är mest troligt hållbarhetstanken, nyttoviljan och, såklart, stilen som är huvudsakliga faktorer för efterfrågan på denna typ av plagg. Stilmässigt går de att använda i många olika sammanhang. De är skapade av bra material och står sig dessutom fördelaktigt över tid, tack vare något mer generiska passformer med rena linjer och hållbara, naturnära färgtoner.

Man

För dam; tänk stora, dekorativa och praktiska fickor, som på Vestha Jacket från Lauren Ralph Lauren. Eller spinn vidare på färgtrenden med en byxa som Francoise från Samsoe och Samsoe. Bryt gärna av med en överdel i annan nyans, till exempel Turn Up T-Shirt från Calvin Klein. På herrsidan är Overshirt ett riktigt superplagg, både sett till trenden och stilen. Det knyter an till de tydliga 90-talsströmningarna, som andas en hel del grunge, och utility-wear på samma gång. Det är ett utmärkt layering-plagg och kan kläs upp eller ner beroende av vad du väljer att kombinera det med. Välj exempelvis en i ljusare ton, som Etons Overshirt och matcha med en vit t-shirt, som T-Shirt Noos från Polo Ralph Lauren tillsammans med ett par dressade byxor. Eller satsa på Etons Overshirt i marinblått matchat med jeans och en t-shirt i mörkare nyans, som Urban Tee från Peak Performance för en casual street-look. Detta plagg går att variera otroligt mycket, vilket också gör det till ett viktigt staple att ha i garderoben. Om utility wear och overshirts säger vi bara att de är här för att stanna!

Välkommen till oss i butikerna och på johnells.se för fler intressanta trender och fantastiskt mode. We love to make you look brilliant.

Kvinna

Text:Karolina Svärdh
Bild:Stenströms, Eton
1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben