Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Trendiga vår- och sommarjackor

Artikel - Publicerad: 2019/04/25

Visst är det en speciell känsla att få hänga in vinterjackan i garderoben, med vetskapen att den kommer att vara kvar där till november? Äntligen börjar det bli dags att på allvar uppdatera ytterplaggen till tunnare, lättare jackor av vår- och sommarmodell. Vi har inspiration till just detta: tydliga trender som sträcker sig över både dam- och herrsidan, och som passar bra nu när vi går mot ljusare och varmare tider.

Klassisk elegans

Trenchcoaten, allas vår tidlösa följeslagare, är också ett riktigt säkert kort i vår och lika tillåtande när det gäller att sätta ihop en välvårdad outfit.

VÅRJACKOR KVINNA

Korta jackor i olika modeller

Ytterligare en gammal goding som trendar stort i år är bomberjackan. Denna modell går att variera på fler sätt än vad man kanske tror! Olika material och färger ger en möjlighet att anpassa stiluttrycket mer än många andra jackmodeller. När vi nu är inne på jackor av kortare snitt vill vi också passa på att slå ett slag för den militärinspirerade jackan. Både inom herr- och dammodet tycks den korta, kamouflagemönstrade eller militärgröna jackan nu göra comeback. Det är ett lite djärvt, kreativt alternativ till exempelvis jeansjackan, som också är lika självklar och älskad i år som alltid.

VÅRJACKOR MAN

Förstklassigt funktionellt

Det har nog aldrig varit enklare att klä sig efter väder och under säsongerna då vi vistas mer utomhus är det något som ofta behöver tas i beaktande. Numera finns det ett stort utbud av vind- och regntäta vårjackor i behagliga material som värmer och skyddar utan att för den sakens skull göra avkall på stilen. Lättviktsdun, quiltade modeller inspirerade av den engelska landsbygden eller vindtätt i sann athleisure-anda, ja det finns många alternativ anpassade för en aktiv outdoor-livsstil på dam- och herrsidan som är stilfulla och trendenliga.

Det tycks kanske svårt att hitta rätt i djungeln av valmöjligheter när det kommer till jackor. Men faktum är att det framförallt är roligt att ha några alternativ att välja mellan, så att du kan anpassa och integrera ytterplaggen med resten av din garderob och skapa olika typer av outfits. Så kika runt här på johnells.se eller besök våra butiker om du vill ha personlig, professionell hjälp med att hitta den perfekta vår- och sommarjackan för olika tillfällen.
Text:Karolina Svärdh

VÅRJACKOR KIDS

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben