Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Tribute to Parajumpers

Artikel - Publicerad: /

USA, Alaska, en okänd liten bar. Här går startskottet för vad som ska komma att bli ett av världens största varumärken för jackor med fokus på kvalité och funktionalitet.

Mod blir till mode

Den italienska designern Massimo Rossetti befinner sig i de nordligaste delarna av Amerika för att finna inspiration och idéer till kommande design. I en avlägsen bar stöter han på en grupp människor som ska komma att ändra allt. Den 210:e räddningsskvadronen. Med uniformer och utrustning fokuserade på funktionalitet i det hårda klimatet ser Rossetti ett tidigare outforskat modeterritorium.

Massimo Rossetti startar 2006 sitt samarbete med italienska APE & Parters under namnet Parajumpers. Med inspiration från mötet med 210:e räddningsskvadronen skapar han en kollektion enbart baserad på de modiga männen och kvinnornas slitstarka och innovativa utrustning som använts för att rädda människor i nöd i de hårda och vilda landskapen i norr.

Med ambitionen att återskapa den mångsidighet han sett i Alaska tar Rossetti fram en kollektion användbara jackor för vinterklimatet med häpnadsväckande design och funktion. Med stora fickor, stark nylon och den nu ikonmärkta gula karbinhaken har ett riktigt Masterpiece skapats.

Funktion, variation, passion

Johnells har sedan länge sett Parajumpers som en självklarhet i vårt handplockade sortiment. Med en tidlös stil och praktiskt design har Parajumpers lyckats få fram jackor för alla.

När vi först stötte på Parajumpers såg vi direkt en stor potential. Här fanns något nytt och spännande, fyllt med passion, som skulle komma att öppna nya dörrar runt om i modebranschen. Något vi dock inte var beredda på var den enorma variation som varumärket erbjuder idag. Med den varma och funktionella jackan som grund erbjuder Parajumpers idag flertalet olika jackor och västar för hela året och alla klimat. Även dessa med fokus på anpassning efter livsstil och funktionalitet.

En Parajumper är så mycket mer än bara en jacka, det är en del av en livsstil. Oavsett vart du bor, hur gammal du är eller vad du gör vet vi att det finns en Parajumpers för just dig.

Vi på Johnells älskar vårt Parajumpers och vi vet att detta fantastiska varumärke kommer fortsätta erövra hjärtan, precis som det har erövrat våra och vi är stolta över att kunna erbjuda ett av landets största sortiment av dessa fantastiska jackor!

Utforska Johnells handplockade utbud av Ralph Lauren.

Text:Christoffer Johansson, Johnells.se
Foto:Moa Bjurling, Johnells.se
Modeller:Lina Medelle och Mikael Kullås

Shop the brand

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben