Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Uppgradera din garderob!

Artikel - Publicerad: 2019/10/17

Det kanske är självklart, men ändå kan vi inte nog många gånger påpeka vikten av att ha en komplett uppsättning av klädesplagg som du vet att du alltid kan vända dig till, nämligen nyckelplaggen, själva ryggraden av din garderob. De är en oerhört värdefull del av garderobsuppsättningen då de oftast är tidlösa, stilrena och till och med kan bygga en grundläggande outfit. Genom att lägga till en accessoar eller skor i härlig färg eller exklusiv kvalitet kan du variera stilen i det oändliga.

Skjortan eller blusen

En vit skjorta eller blus är verkligen det plagg som kanske är det mest använda i mångas garderob. Vill du ha ytterligare variation, så kika på enfärgat i andra kulörer, eller mönstrat.

Shop the lookDen svarta byxan

På samma sätt är en svart byxa, som fungerar lika bra på jobbet som på festen, ofta en favorit. Det man här behöver tänka på är passformen. En illasittande byxa är aldrig kul, oavsett hur stilfull den är i sig självt. Det finns olika modeller beroende av vilken silhuett du vill uppnå, men allra mest klassiskt är nog en med raka ben, som denna byxa från Fiveunits. Även på herrsidan finns det både mer dressade alternativ , och stilrena svarta jeans beroende av vilken look du önskar.

Shop the lookYtterplagget

När det gäller ytterkläder är kanske rocken och kappan de mest klassiska. I rätt material håller de i många år, som denna stilrena rock i ullmix från J Lindeberg och kappan Ciannia från Tiger of Sweden. Något som trendat stort de senaste säsongerna och snarast kommit att bli ett nyckelplagg är konstpälsen. Denna päls , också från Tiger of Sweden, är både stilfull och värmer när det är kallt.

Stickat

Ett av de viktigaste nyckelplaggen och som vi aldrig kommer att sluta använda är den stickade tröjan! Stickat är flitigt buret varje höst och vinter, men i år trendar det extra stort. Våga köra på lite mönstrat eller, som också är en riktigt stor trend just nu, tröjor med stickade motiv för extra edge. Med det finns såklart massor av andra jumprar och tröjor i underbart värmande material och härliga färger.

Shop the lookDam

Exempelvis är Nor O-Neck från Samsoe Samsoe en stor favorit med sin varma färg, liksom Gwynn från Tiger of Sweden som även finns ibland annat rosa.

Herr

En speciellt omtyckt modell är crewneck, som J Lindebergs C Neck Light Cashmere. Bär den som den är eller med en skjorta under och låt kragen skapa en kontrasterande effekt. Polotröjan Lyd är ett bra val om en högre krage önskas. Den är tillverkad i behaglig merinoull och finns i flera färger. För lite struktur finns även kabelstickat, bland annat denna polotröja i bomull från GANT.

Shop the lookText: Karolina Svärdh
Bilder: Moa Bjurling, Jennifer Henriksson1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben