Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Vad ska jag ha på mig idag?

Artikel - Publicerad: -

Du står där, framför garderoben på morgonen. Den fullkomligt bågnar av kläder, men känslan är ändå att det inte finns något att ha på sig. Plötsligt passar inget ihop, allt känns gammalt och inget passar vare sig vädret, ditt humör eller det du ska göra idag. Varför är det så ibland; att en garderob som i går kändes helt okej, i dag kan kännas helt hopplös? Vi bestämde oss att gå till botten med detta och tog en pratstund med Johnells briljanta inköpare Linnea och Martin – som vet allt om att välja kläder, inte bara till sin egen garderob, utan också framförallt till Johnells sortiment.

På Johnells pratar vi ofta om handplockat mode – men vad betyder det egentligen? Hur många av de plagg som hamnar på våra hyllor är specifikt utvalda för att passa just dig och alla våra andra 100.000 kunder som besöker oss varje månad? Svaret är att alla plagg är handplockade av våra inköpare Linnea och Martin, som varje dag både scannar av marknaden efter nuvarande och kommande trender och plaggen från våra noga utvalda leverantörer som vi tror kommer passa dig. Men vad letar de egentligen efter när de köper in?

För Henne

"- Mitt främsta verktyg är en kombo av försäljningsanalys och trendspaning", säger Linnea, som arbetar med daminköpen på Johnells. Hon fortsätter ”- För att lyckas med ett bra inköp lutar jag mig mot både försäljningshistorik och att spana efter det senaste på marknaden för att få till en så relevant och inspirerande produktmix som möjligt för våra kunder. Jag vill att vår kund ska känna sig både överraskad av säsongens nyheter och samtidigt trygga med att Johnells har en relevant brand mix med "de rätta" varumärkena och tidlösa basprodukter som aldrig går ur tiden, därför måste jag väga in flera olika aspekter vid ett inköp för att lyckas ge den bästa kundupplevelsen.”

När vi fångar Linnea för denna kommentar är det senvår och Linnea är i full färd med att både fysiskt och via Teams, träffa alla våra leverantörer och sätta samman det som första ska hamna på våra hyllor och sedan i din garderob till nästa vår. Så långa ledtider är det i modebranschen och det handlar om att både känna sin kundkrets väl och försöka förutspå vartåt trenderna kommer peka nästan ett år framåt i tiden, för att hamna rätt i sina inköp och för att du som kund ska känna att det finns många plagg som passar dig.

Kolla in Linneas favoriter inför sommaren här!

För Honom

Martin, som är herrinköpare på Johnells håller med Linnea om kombon av försäljningsanalys och trendspaning, men påpekar också vikten av att allt ska hänga samman på ett bra sätt. ”- Egentligen är det ingen större skillnad på en välfylld Johnellsbutik och på din garderob hemma – för att den ska funka måste det finnas en röd tråd. På Johnells har vi ju alltid erbjudit det bästa av det bästa som modehusen erbjuder oss, vilket innebär att sneakers och hoodies samsas med kavajer och skjortor. Knepet är att ändå behålla en röd tråd i alla plagg och varumärken, så att våra kunder kan känna sig trygga i att nästan välja vilket plagg som helst hos oss, då det är noga utvalt och kurerat.”

Kolla in Martins favoriter inför sommaren här!

Så tänk på det nästa gång du rensar ur din garderob hemma; försök att hitta din röda tråd i vad som hänger på dina galgar och vilar på dina hyllor. Berätta gärna för oss på Johnells hur det ser ut hemma hos dig, så kan vi tillsammans välja ut plaggen som gör att du slipper stå och känna att du inte har något att ha på dig. Och glöm inte att skänka de plagg som du inte längre använder till någon som bättre behöver den. För när du handlar hos oss, kan du också vara säker på att plaggen inte bara ser bra ut, utan också håller en riktigt hög kvalitet som håller länge. Något som vi hållit oss till alltsedan starten 1893.

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben