The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Vad ska jag ha på mig på picknicken?

Artikel - Publicerad: -

På senvåren och sommaren händer något med oss nordbor; lusten att umgås utomhus växer sig stark; så stark att inte ens kyliga vindar och regnstänk kan få oss att tänka om. Nu vill vi äta och dricka gott och framförallt träffas på gräsmattor, vid sjöar och i parker. Men hur håller man stilen på en filt och hur räddar jag looken när varm eftermiddag plötslig blir kylig kväll? Vi reder ut begreppen och ger dig tipsen för ”The Stylish picknic”!

Det är ju speciellt, att få äta sin frukost, lunch eller middag under bar himmel. Särskilt på en filt omgiven av sin familj, sina bästa vänner eller nya bekantskaper. Vi äter med händerna - ur burkar och låter pizzakartonger, skärbrädor och stenar utgöra våra annars självklara uppläggningsfat, tallrikar och dukade bord. Vi skrattar mer, vi prövar nya smaker och vi låter måltiden ta längre tid.

För Henne

På picknicken råder dessutom inga vanliga traditionella klädkoder. Här kan du ta ut svängarna och låta dina innersta stildrömmar komma fram i ljuset. En picknic är lite som ett skådespel; en teaterscen där ingen dömer dig och allt är okej. Ta på dig din finaste klänning och sätt en krans av blommor i håret. Eller snygga badbyxor, skjorta och kavaj. Sätt en blomma bakom örat, använd en scarf för första gången eller kom barfota – allt är tillåtet, okej och rätt.

Men du ska också vara beredd på snabba ombyten, för som sagt pågår ofta en måltid utomhus mycket längre än en måltid inomhus. En frukost i det gröna flyter gärna över till lunch och ett eftermiddagshäng i parken slutar inte sällan med långa samtal under stjärnorna. Då måste du vara redo att snabbt kunna både klä upp och ner dig med temperaturen. Packa därför inte bara korgen full med godsaker för magen utan även för kroppen. En stickad oversize-tröja i kul färg. En overshirt. En kofta och ett par extra skor när det första paret blivit blöta av daggen.

När inbjudan till picknicken dimper ner – rusa hit till oss på Johnells, så hjälps vi åt att hitta din outfit som sätter dig i centrum på filten, gräsmattan eller parkbänken. We love to make you look briljant!

För Honom

Fem ess i rockärmen att ha i picnickorgen

1. Libabröd

Libabröd med extra allt. Dessa underbara tunna bröd, som du hittar i varje välsorterad mataffär funkar att doppa i såser och röror eller att fyllas med vad som helst. Tillexempel gårdagens grillrester. Eller en stor bit Kaltbach-ost toppat med lite honung.

2. Lemonad

Egen lemonad på fin glasflaska. Exempelvis mixar du vattenmelon slät och pressar i lime och river i färsk mynta och ett par drag med svartpepparkvarnen. Kan också kompletteras med en kul gin.

3. Croissanter

Croissanterna från igår. Skär ett snitt tvärs över croissanten och klicka i lite smör, socker och kanel. Grädda hastigt i ugnen och vips har du en spröd och underbar liten kompis när blodsockret faller.

4. Mangosalsa

Mangosalsa. Tärna mango, hacka gul lök, röd chili och blanda med rikliga mängder olja, salt, peppar och limesaft. Toppa med färsk koriander. Lägg i fin burk och ta med en fin duk.

5. Färskoströra

Färskoströran med stort F. Blanda en burk Kesella med en kruka finhackad färsk basilika, några finhackade soltorkade tomater, en riven klyfta vitlök och salt och peppar. Servera med Libabrödet. Njut!

3-5 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1