Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Varianter av den vita skjortan

Artikel - Publicerad: 2019/06/03

Den vita skjortan - klassikernas klassiker. Den tidlösa, stilrena bästa kompisen. Historiskt sett är den förknippad med välstånd, då den rena, vita väven visade att man inte behövde ägna sig åt kroppsarbete. Idag är den kanske mest associerad med formell klädsel av olika slag, exempelvis är det en självklarhet med vit skjorta till mörk kostym när det gäller festklädsel för herrar. Det är inte svårt att titta på detta plagg och möjligtvis tänka: det är vad det är. Men denna veckan tar vi en titt på hur man kan variera denna till synes anspråkslösa persedel. För den är mer mångfacetterad än man kan tro, och även mycket användbar när det gäller mindre formella sammanhang!

Olika varianter – olika stilar

Ett klassiskt sätt för män att bära den vita skjortan är tillsammans med slips, kavaj och skinnskor, för ett dressat intryck. Men kombinerat med en annan skomodell, exempelvis sneakers, och jeans blir det genast en annan femma! Det finns också skäl till att variera materialet och strukturen på skjortan. Nu när sommaren nalkas är det en god idé att satsa på en linneskjorta med lite tyngd i som matchas med chinos eller shorts. Det är ett riktigt bra sätt att lyckas med en ledig semesterlook på ett elegant vis.

MAN

När det gäller den vita skjortan på damsidan finns det såväl som på herrsidan många olika material som sätter sin prägel både på kvaliteten och utseendet. Bomull, linne och siden är som bekant några av de vanligaste exemplen på slitstarka material som används vid produktionen. Men det gör också att man kan åstadkomma olika stiluttryck med sitt val av vit skjorta eller blus. För att uppnå en elegant office-stil är det exempelvis ett säkert kort att använda en vit bomullsskjorta för att sätta ihop en svartvit outfit. Men det finns stort utrymme att vara kreativ och experimentera! När det gäller att styla en vit skjorta är det svårt att hamna fel.

Laborera friskt!

Fördelen med den vita skjortan är framförallt att den är tacksam att klä upp eller ned, genom att välja rätt tillhörande plagg, accessoarer och skor. Du kan även variera själva skjortans look, genom att knäppa eller knäppa upp knappar, vika upp ärmarna och ha den instoppad eller ej. Oavsett hur du bär din vita skjorta är den ett självklart sommarplagg att ha i garderoben!

Utforska Johnells handplockade utbud av skjortor från exklusiva varumärken.

KVINNA
Text:Karolina Svärdh
Foto:Lina Medelle
Foto:Eton
1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben