Upptäck säsongens nyheter. Handla nu

Upptäck säsongens nyheter. Handla nu

Ullkappor

Ullrocken kombinerar funktion med stil, då den värmer och är ett klassiskt plagg. Vanligtvis är den trekvartslång och rätt storlek slutar några centimeter ovanför knäna. Passar perfekt ovanför klänningar, business- och fest outfits, då den täcker hela från väder och vind. Välj mellan flera handplockade ullrockar, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.
15 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Ullkappa för dam

En ullkappa för dam passar dig som vill kombinera funktion och stil. Den klassiska varianten slutar några centimeter ovanför knäna, men det finns flera olika längder att välja mellan. Kanske vågar du dig på en elegant ankellång ullkappa i vinter? Hos oss hittar du en ullkappa i bra kvalitet som håller dig varm i alla väder. Välj mellan handplockade ullkappor från flera välkända och uppskattade märken.


Vilken ullkappa ska jag välja?

En klassisk kappa i ull har en markerad midja. Känner du dig bekväm i en figursydd ullkappa kan du välja en sådan modell men det går lika bra att välja en rak modell med skärp i midjan som du drar åt precis så mycket du vill. Skärpet kan antingen knytas eller knäppas, och gillar du inte skärp så kan du välja en modell med knappar eller dragkedja.


Det finns både enkelknäppta och dubbelknäppta ullkappor. En enkelknäppt variant passar dig som vill ha en klassisk stil på din outfit, medan en dubbelknäppt ullkappa ger ett mer avslappnat intryck. Tänker du praktiskt och vill ha bästa möjliga skydd i väder och vind kan du välja en mysig ullkappa med huva.


Ullkappor finns numera i flera olika längder. Oavsett om du letar efter en lång ullkappa eller en kort ullkappa hittar du många alternativ i vårt sortiment.


Vilken färg passar på kappa i ull?

När vi diskuterar kappor för dam är beige en klassisk färg, speciellt när det gäller trenchcoats. En beige ullkappa är ett utmärkt alternativ, men det finns också andra härliga jordnära färger att välja mellan. Varför inte satsa på en brun kappa för dam, eller kanske en vacker vit ullkappa? Känns det för vågat kan du köra på ett säkert kort – en svart ullkappa, en grå ullkappa eller en ullkappa i beige färg.


Söker du en stilren enfärgad ullkappa i svart kan du till exempel kika på kapporna från Gant och vill du pigga upp vintermörkret med en mönstrad variant lönar det sig att kolla Woolrich!


Vilken ull är varmast?

Lammullen är den varmaste ullen, som kommer från lammens allra första klippning. Merinofår har en lång och mjuk päls och de är kända för att göra världens finaste ull. Merinoull har en fin struktur som skapar isolerande luftfickor i ullen, vilket gör den varmare än vanlig ull.


Ull är ett material som isolerar värme effektivt, dessutom är ullfiberns utsida vattenavvisande. Väljer du en ullkappa i 100% ull får du en riktigt varm jacka, men den kommer inte att tåla speciellt mycket regn. Ullkappor tål nämligen bara en begränsad mängd vatten. Vill du ha en ullkappa för dam som håller dig varm oavsett väder och vind är det bättre att satsa på en kappa i ullblandning.


Hjälp, min ullkappa drar åt sig damm! Vad ska jag göra?

Använd en mjuk klädborste av svinborst för att borsta bort damm, hår och lösa fibrer från din ullkappa. Använd inte en klädvårdsrulle på en kappa i ull för klistret kan fastna på plaggets yta och dra till sig mer damm, smuts och hår.


Hur förhindra att ullkappa blir nopprig?

En ullkappa blir oftast noppig på områden som är utsatta för friktion, som sidan under ärmarna och ytan där väskan hänger. Det är nämligen friktionen som tillsammans med damm och lösa fibrer skapar nopporna på ullplaggets yta. Genom att regelbundet borsta ullkappan med en mjuk klädborste kan du få bort lösa fibrer, och därmed undvika att noppor bildas.


Hur ta bort noppror på ull?

Du kan ta bort noppor manuellt med en noppkam eller en noppsten. Noppsten är ett bättre alternativ för dig som vill ta bort noppor från en ullkappa eller andra tjocka plagg. Det finns också olika typer av noppmaskiner som du kan använda på de flesta typer av material, förutom riktigt fluffiga ytor.


Avlägsna nopporna i maskornas riktning. Det är lättare om du pressar plagget mot en yta som ger efter lite, till exempel en stadig kudde. Börja med att trycka lätt och öka gradvis tills nopporna är borta. Borsta ännu plagget efteråt så att du får bort lösa fibrer.


Kom ihåg att ytan på en ullkappa slits både med manuell och maskinell noppborttagning. Därför lönar det sig att borsta kappan regelbundet med en mjuk klädborste för att undvika att noppor överhuvudtaget uppstår.


Kan man tvätta ullkappa i tvättmaskin?

Kolla tvättråden på insidan av din ullkappa! Ullplagg kan oftast tvättas i tvättmaskin, men du behöver välja ett skonsamt program och tvätta i låg temperatur, inte varmare än 30 grader. Kolla om din tvättmaskin har ett speciellt program för ull eller handtvätt. Använd gärna ett tvättmedel för ull som inte innehåller enzymer. Enzymer är populära i tvättmedel eftersom de löser upp fläckar på kläder, men de kan också lösa upp fibrerna i ull.

1-3 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Samla bonus i kundklubben