Sweatshirts

Sweatshirten är ursprungligen ett sportplagg, som namnet antyder. Det som utmärker plagget är att den är ensidigt stickad på runda stickmaskiner, med ett speciellt foder på insidan, som blir mjukare än det grundläggande yttre materialet. Det är ett bekvämt casual plagg, vanligtvis med rundad krage, även om polo- och dragskokragar förekommer. Välj mellan flera handplockade sweatshirts, i flera färger, med eller utan tryck, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.
15 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Sweatshirts


Sweatshirts har gått från att vara sportplagg till casual plagg som passar till många olika outfits. En av anledningarna till att sweatshirts blivit så populära är att materialet är så fantastiskt skönt. Plagget är ensidigt stickat på runda stickmaskiner, med ett speciellt foder på insidan, som blir mjukare än det grundläggande yttre materialet. Inte så konstigt att sweatshirts hängt med i årtionden!


Numera räknas sweatshirts för dam som basplagg i garderoben. Rundad krage är allra vanligast, men det finns också varianter med polo- eller dragskokrage. Är du ute efter en träningströja i samma bekväma material kan det löna sig att kika på en hoodie. Den har oftast luva och ibland även en ficka på magen, en design som ger en lite sportigare känsla.

Hitta din favorit bland olika typer av sweatshirts för dam:

  • Sweatshirts crew neck

Klassiska sweatshirts har crew neck, alltså rundad krage precis som en vanlig t-shirt. Hos oss hittar du både enfärgade och mönstrade sweatshirts crew neck i flera olika längder.

  • Sweatshirts med tryck

I vårt sortiment av sweatshirts med tryck för dam finns allt från sweatshirts i vintage-stil med en tjusig logga till varianter med snygga detaljer, som en dragsko eller en dragkedja. En sweatshirt half zip är en sweatshirt med dragkedja från bröstet upp till hakan.

  • Sweatshirts oversized

Är du ute efter en avslappnad chic look är sweatshirts i oversized modell troligen det rätta valet för dig. Matcha med tajta jeans eller sköna leggings om du vill ha en riktigt bekväm outfit. Till den här kategorin hör också sweatshirts i “boyfriend style”, alltså en unisextröja som du lika gärna kunde ha lånat ur pojkvännens garderob.


Sweatshirts för dam – älskat plagg i flera generationer

Sweatshirts har funnits i flera årtionden, men trenderna har varierat över tid. Under 1970-talet var sweatshirts med hög krage och dragkedja populära. På 1980-talet blev sweatshirts i oversized modell riktigt trendiga, allra hetast var stora sweatshirts med tryck.


Under 1990- och 2000-talet såg vi många sweatshirts med varumärkets namn eller logotyp tryckt över hela bröstet. Numera finns det sweatshirts för dam med tryck i många olika varianter, allt från fototryck till seriefigurer och band- eller universitetsloggor.


När det gäller modeller så ser vi allt fler cropped sweatshirts, alltså korta varianter som oftast slutar någonstans vid midjan. Matcha gärna med byxor som har hög midja. Hos oss kan du välja mellan flera handplockade sweatshirts, i flera färger, med eller utan tryck, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.

1-3 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1