Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Athleisure

Artikel - Publicerad: -

Hur klär jag mig athleisure ? Vi listar allt du ska tänka på för att hitta ditt snyggaste sport-jag!

För några år sedan poppade den upp – trenden ”athleisure ”, där mode möter funktion. Där gränsen mellan sportigt och uppklätt suddas ut. Vi guidar dig till hur du får athleisuretrenden att funka för dig.

Nej, athleisure handlar inte om att dra på sig en gammal träningströja till ett par kostymbyxor. Och nej, det handlar heller inte om att du plötsligt ska hitta en helt ny stil. Det handlar om att uttrycka dig från din mest peppiga sida – att klä dig piggt och ledigt, utan att tappa stilen. Och det handlar om balans – både i klädvalen och i din magkänsla. För att ”vara” lite mer athleisure 2021, välj en sportig look, som håller genom hela dagen, oavsett vad dagen innehåller. Från gymmet, in i mötet till ut med kompisarna på stan.

Det finns egentligen bara en ”regel” – och det är att det inte finns några regler. Mixa, testa och våga! Och glöm inte accessoarerna . Det finns just nu inget som är mer rätt än bling och sport. Guld och lyckra. Leggings och handväska . Men en bra sak att tänka på är att tänka ton-i-ton. Skippa dina mest skrikiga träningsbyxor och välj något enfärgat istället.

De typiska athleisureplaggen är också mer bekväma materialmässigt, Vi snackar strech, jersey-stil och collegelook. Även i mer klassiskt dressade outfits som kostym /dräkt, har siluetterna ändrats och utstrålar en mer laid back känsla. Skjortorna är ledigare och byxorna lösare.

För henne

Exakt var trenden athleisure kommer ifrån vet egentligen ingen; men influenserna kommer troligtvis både från den amerikanska hiphop-kulturen, galna japanska musikvideos och säkert har också pandemin spelat roll. Många är vi nog som suttit i viktiga videomöten där vi upptill dressat oss som tusan, men nertill haft ett par sköna sweatpants . Och visst funkar det! Våga ta ut svängarna; men håll dig som sagt gärna i samma färgskala för att få till en lyxigare athleisure-look .

På Johnells har vi alla nyckelplagg som du behöver för att få till din athleisure-stil . Kolla runt på johnells.se eller snabba dig till närmaste Johnellsbutik och fråga någon av våra medarbetare, de kan allt om athleisure just nu!

Och du – du vet väl vad vi brukar säga? We love to make you look brilliant!

För honom

Snabbguide till din hetaste athleisurestil :

Inget får dig att se så rätt ut som när du vågar sticka ut genom att smälta in.

1. Hur mixar jag funktion med mode?

Tänk enhetliga färger men glöm inte en kul accessoar!

2. Vilka accessoarer funkar till athleisure ?

Våga blinga till det! Halsband, stora örhängen funkar. Men glöm inte sportaccessorarerna!

3. Var hittar jag inspirationen till min athleisure-look ?

Hos oss på Johnells så klart! Kolla speciellt bland varumärken som Boss , Peak Performance , J.Lindeberg , Polo Sport och Stone Island .

4. Funkar athleisure bäst på jobbet eller hemma?

Både och – det är det som är grejen!

5. Vilka är nyckelplaggen i athleisuretrenden ?

Sportig dunväst, nya sneakers och de mjuka fast eleganta sweatpantsen är måsten i varje athleisuresugen persons garderob.

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben