Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

The journal

Vi hjälper dig hitta rätt i modedjungeln. I Johnells modemagasin - The Journal hittar du guider, stiltips, artiklar om våra leverantörer med mera. Trevlig läsning!

Steamery - Care Guide

Det svenska varumärket Steamery Stockholm har länge försett den svenska modebranschen med steamers och andra klädvårdsverktyg. Till allt från plåtningar, visningar och show rooms. Nu även till ditt hem. Att steama ett plagg är effektivt och så skonsamt att du kan använda den även till de mest känsliga plaggen.

Steama

Att investera i en steamer är en bra idé då den tjänar flera syften. Ångan eliminerar inte bara veck utan motverkar även dåliga dofter och bakterier. Att använda en steamer förlänger tiden mellan tvättar vilket i sin tur minskar slitage på dina plagg, samt är mer skonsamt mot miljön. Detta är särskilt fördelaktigt när det gäller skonsamma material som siden, sammet och kashmir. Du behöver inte heller oroa dig för om det finns strykjärn på hotellet, den funkar alldeles utmärkt när du är på resande fot. 

Cirrus 3 Iron Steamer

Steamery Stockholm

1 899 SEK

Cirrus 3 Iron Steamer

Steamery Stockholm

1 899 SEK

Cirrus X Hand Steamer

Steamery Stockholm

1 399 SEK

Så steamar du: 

1. Fyll vattentanken och koppla in steamern

2. Placera ditt plagg på en galge

När du använder en handsteamer behöver du använda din egen galge. Hitta en plats där du bekvämt kan hänga plagget med ett eluttag i närheten – vilken krok, duschstång eller gardinstång som helst fungerar bra.

3. Ta tag i plaggets nedre kant och sträck ut tyget försiktigt 

För ett professionellt resultat, ta tag i den nedre fållen av plagget och sträck försiktigt tyget medan du ångar. Detta gör det lättare att ta bort envisa veck.

4. Pressa steamerns munstycke direkt mot tyget 

För handsteamers måste du trycka på ångknappen för att släppa ut ånga. När steamern producerar ånga, pressa munstycket mot tyget och steama i valfri riktning, uppifrån och ned eller åt sidan. Det viktiga är att du trycker steamern mot plagget.

Tips: 

Detta är ett effektivt sätt att snabbt släta ut skjortor, blusar, t-shirts och liknande plagg..
.

Noppor & Ludd

Noppor utgörs av överflödiga fibrer som tränger upp till ytan på vissa textilier. Dessa uppstår vanligtvis där friktionen på tyget är hög, såsom på armstödet av en soffa eller ärmen på en yllerock. Det är en helt naturlig process som ofrånkomligt påverkar till och med högkvalitativa tyger som kashmir. Det behöver inte betraktas som ett tecken på låg kvalitet och bör inte vara anledning nog att kassera eller reklamera plagget.


Ta bort noppor

Det finns olika sätt att förbättra utseendet på dina noppriga kläder och hemtextilier. En av de mest effektiva och skonsamma metoderna är att använda en noppborttagare med vassa rakblad, som skär bort överflödiga fibrer. Genom några snabba drag med noppborttagaren kan du förvandla dina slitna tröjor och göra dem se ut som nya, även efter flera års användning. Denna teknik är effektiv på nästan alla typer av textilier som uppvisar nopprighet, men det är klokt att vara extra försiktig med ömtåliga tyger och stickade plagg.

Pilo 2 Fabric Shaver

Steamery Stockholm

699 SEK
.
.

Ta bort ludd 


I motsats till noppor är ludd löst beläget på ytan av tyget och kräver ingen specifik noppborttagare. För att effektivt avlägsna ludd och ytlig smuts från material som jeans, jackor, möbelklädsel eller andra tjocka tyger, kan du använda en klädborste. När det gäller mer ömtåliga material är vår återanvändbara klädroller ett utmärkt alternativ till engångstejprullar för att ta bort ludd och hår. Även om tejp kan vara användbart för att fånga upp ludd och djurhår, tenderar den att lämna kvar limrester som kan öka ansamlingen av ludd och hår på dina textilier.

Lint Brush

Steamery Stockholm

179 SEK

Lint Brush

Steamery Stockholm

179 SEK
1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben