Platåskor

Platåskor förhöjer tillvaron genom att sulan är minst 3 - 10 cm högre än vanliga skor. De har sitt ursprung i 1600-talets Venedig, där designen skapade för att undvika att bli blöt om fötterna. I modern tid var det på 60-talet som de fick sin boom. De är på stark framfart igen och i design där allt från seglarskor till kängor kombineras med den höga sulan. Välj mellan flera handplockade platåskor, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.
9 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Platåskor

Platåskor för damer har blivit en trendig favorit, och det är inte så konstigt. Platåskor är en perfekt kombination av stil, komfort och lite kaxighet. Höga platåskor lyfter verkligen din look, och vill du ännu högre kan du välja platåskor med klack. Trivs du bättre på marknivå finns det andra typer av platåskor: boots, sneakers och sandaler som passar till både vardag och fest.


Vad är platåskor?

Platåskor förhöjer tillvaron genom att sulan är minst 3–10 cm högre än vanliga skor. De har sitt ursprung i 1600-talets Venedig, där designen skapades för att undvika att bli blöt om fötterna. I modern tid var det på 1960-talet som de fick sin boom. På 1970-talet blev platåskor populära som en del av glamrockstilen, och sedan dess har de haft en given plats i modevärlden. Platåskor för dam har präglats av rådande trender och idag finns det många varianter av platåskor: sneakers, boots och sandaler. De är på stark framfart igen och nu ser vi dem i design där allt från seglarskor till kängor kombineras med den höga sulan.


Platåskor för dam: olika stilar och varianter

  • För dig som älskar en edgy och robust look passar boots med höga platåklackar och robusta snörningar. Dessa ger en rebellisk känsla till din outfit och är perfekta för att skapa en trendig och cool look.
  • För en mer avslappnad stil finns platåskor i form av sneakers. Dessa kombinerar den bekväma känslan av sneakers med en extra höjd på sulan. Perfekt för en dag på stan eller en utflykt.
  • Söker du platåskor till fest kan du välja platåsandaletter. Det är eleganta platåskor med klack som har öppen tå och remmar som håller fötterna på plats. Platåsandaletter ger din outfit en sofistikerad touch och passar perfekt på en sommarfest.

Platåskor har flera fördelar, förutom att de ser fantastiska ut. Platåskor kan ge en illusion av längre ben och en slankare silhuett. Höga platåskor ger extra höjd utan att kompromissa med bekvämligheten. Många platåskor är konstruerade med tjocka sulor och dämpning, vilket ger extra stötdämpning och avlastning för fötterna. Skönt för dig som ska stå eller gå länge.

Oavsett om du föredrar klackar, sneakers eller sandaletter hittar du härliga alternativ bland våra damskor. Välj mellan flera handplockade platåskor, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét!


Hur ska jag välja rätt platåskor?

När du ska välja platåskor är det viktigt att välja rätt storlek och passform. Se till att mäta dina fötter noggrant och välj en storlek som ger tillräckligt med utrymme för tårna. För att gå bekvämt i platåskor är det viktigt att öva på att gå i dem och vänja dig vid den extra höjden. Ta kortare steg och se till att landa på hela foten för att upprätthålla balansen och undvika överdriven press på framfoten. Genom att välja rätt storlek och öva lite, kan du bära dina platåskor med stil och självförtroende.


Hur ska jag matcha mina platåskor?

När du har blivit vän med dina platåskor är det bara att använda fantasin och kombinera dem med plagg som framhäver den stil du är ute efter. Här är några förslag:

  • Kombinera platåboots med skinny jeans eller kjolar för en edgy look.
  • Platåsneakers med leggings och en t-shirt passar bra när du är ute efter en avslappnad och sportig stil.
  • Vid festliga tillfällen kan du välja platåskor med klack och kombinera dem med en snygg klänning eller kjol för att skapa en elegant och festlig look.

Var inte rädd att utforska och experimentera med olika typer av platåskor för att upptäcka din personliga favorit som förmedlar din egen stil.

3-5 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1