Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Upptäck sommarens nyheter - Shoppa här!

Polotröjor herr

Polotröjan, ett måste i var mans garderob! Den fungerar lika bra till ett par jeans som under kavajen och vi har tröjan just för dig. Välj bland flera varumärken och färger för den perfekta looken.
18 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Polotröjan – alltid i modetoppen!

Vissa plagg har en förmåga att klänga sig fast i modetoppen. Polotröjan är en av dessa. Har du sedan länge i hemlighet önskat dig en polotröja men inte vågat eller fått rätt feeling? Då ska du ta chansen nu! När du ska skaffa din första polotröja kan du med fördel välja en klassisk svart polotröja. Snyggt och säkert.


Vill du ta ut stilsvängarna ska du snegla på att köpa både polotröja och kavaj samtidigt. Det är väldigt klädsamt och elegant i många sociala sammanhang. En utmärkt polotröja under kavaj är en ljusgrå, beige eller vit polotröja i ull, merinoull eller kashmir. Titta om vi har någon polotröja för man på rea i vår outlet.


---


Vad är det för skillnad mellan polotröjor och tröjor?

Vanliga tröjor är långärmade och täcker överkroppen, ofta tillverkade i bomull, syntet, ull, jersey eller en mix av dessa. De kan bäras fristående eller med en t-shirt under och har sällan knappar, snören eller blixtlås. Polotröjan är i regel en tröja i trikå eller merinoull med en hög och rund nedvikbar halskrage som sitter tight mot halsen.


Är halskragen inte nedvikbar klassas plagget som en halvpolo, skorstenskrage eller turtleneck med stående krage som är fastsydd längs tröjans halslinje. Halvpolon sitter tätt mot huden på halsen och kan i vissa fall ha en dragkedja.


Vad ska man ha på sig till polotröja?

Polotröjan har en viss elegans över sig, så försök att möta det med finbyxor och ett par snygga och välvårdade lågskor. Extra stilren är polotröjan ihop med en kavaj. Kavajen får gärna vara i en annan färg än polotröjan annars kan de båda plaggen smälta ihop till ett opersonligt magplask.


Undvik jeans i största möjliga mån. Men är du en notorisk jeanskille bör du i så fall ha nya jeans till din polotröja. Gamla slitna jeans, eller alltför ljust jeanstyg, kan skära sig med polotröja i vissa modesäkras ögon.


Hur gammal är polotröjan?

Polotröjan har sin omistliga plats i vår klädhistoria. Är det inte den kreativa reklamaren så är det den intellektuelle arkitekten som bär polotröja. Polotröjan gjorde sin entré redan under 1890-talet som ett klädesplagg för sportiga aktiviteter.


Dåtidens vanliga tjocka tröjor designades om till tunna och bekväma tröjor för folk att bära direkt mot huden. Dessa lättare polotröjor blev under 1920-talet omtyckta hos både manliga och kvinnliga sportutövare, framför allt inom fotboll, ishockey och golf.


Polotröjan blev samtidigt en så kallad antislipströja, det vill säga en anständig tröja för folk som ville vara lite lagom formella utan att bära slips. Under 1980-talet lanserade österrikarna en polotröja med dragkedja eller blixtlås i halsen som kallades skidpolo eller dragkedjepolo som snabbt blev älskad av många alpina skidåkare.

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben