Kängor

Det som kännetecknar en känga är dess höga skaft, som tagits fram för att skydda och stödja foten och ankeln. Det finns idag en uppsjö av olika kängor för olika bruk. Från vandring, vinter och sommar, curling till industriarbeten. Oavsett vad du ska använda dina kängor till, kan du på Johnells välja mellan flera handplockade kängor, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.
14 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

Kängor och boots för alla årstider

Kängor och boots är några av de mest allsidiga skotyperna du kan bära. Tack vare sin grova stabilitet och olika tjocklek på sulor är de lika populära året runt – och passar såväl ett aktivt friluftsliv som lugna vardagar och helger.


Olika kängor, olika livsstilar

Boots och kängor kan upplevas på flera olika sätt beroende på modell och design. Det finns modeller av kängor som är extremt eleganta medan andra kängor är mer rustika beroende på sin utformning, exempelvis kängor för vandring. En lite mindre grov känga är oxfordkängan som passar fint till din kostym och en välstruken skjorta. Här funkar även chukkakängan som passar utmärkt på kontoret och afterworken. Även chelseaboots är en populär favorit på eleganta fötter för våra kängor herr.


Kängor passar till mycket i din garderob

Håll din skohylla uppdaterad med kängor och boots i alla möjliga färger och former. Boots och kängor i äkta läder brukar ibland kallas för garderobens hörnstenar under årets kalla säsong. Så fort kvicksilvret sjunker i termometern är det dags att snöra på sig de lite grövre skorna. Men vi hävdar att kängor läder kan bäras under årets alla dagar i Sverige. Ett par robusta kängor skinn passar idag lika bra till en klassisk kostymbyxa som till enklare blåjeans för bästa kängor outfit. Ett par snörkängor är klassiska, och vill du slippa snörningen så får du även här med ett par kängor utan snörning ett mer dressat intryck som kan fungera som en vanlig lågsko under exempelvis dina flanellbyxor.


Hos oss på Johnells kan du välja mellan flera handplockade kängor från flera av världens största varumärken inom boots och kängor såsom Gant Footwear, Dsquared2, Dr. Martens, Diemme, Clarks och Hugo Boss. Alla tillverkade med bästa komfort i högsta kvalitet. Hitta fler kängor på herr-rea i vår outlet.


---


Hur vet man att man köpt kängor för rätt syfte?

När snön har lagt sig på marken är räddningen en gedigen gummisula. Den står emot både väta och smuts och håller dina fötter torra och sköna hela vinterhalvåret. Vi rekommenderar en känga tillverkad i robust skinn på ovansidan. Kängor med ovanskinn är lätta att underhålla genom att du smörjer skorna ordentligt före användning. Som tack får du en extra snygg finish på dina kängor.


När ska man köpa sommarkängor?

Sommarens kängor finns ofta till salu året runt. Du upptäcker sommar-, höst- och vinterutförande när det gäller boots och kängor genom att titta på sulans grovlek. Ju tunnare sula desto mer designade för varmare lufttemperaturer. Kängor sommar finns att köpa när kängor rea herr pågår.


Hur vårdar man kängor?

Läs på respektive tillverkares hemsida hur skorna ska skötas. Vårt generella tips är att rengöra skinnkängan med en skonsam cleaner på en fuktig putsduk. Smörj sedan rikligt med skovax i passande färg eller ett neutralt balm (ej tygkängor). Kom ihåg att ta extra vax vid sulkanten för att få dina kängor vattentäta. Putsa upp skorna med en mjuk skoborste efter torktiden om du vill ha kängan blank, det gäller speciellt kängor lack/lackkängor. Håll dina kängor fräscha med en refresher och iläggssula när du inte använder dem. Skydda dina kängor för män ordentligt så håller de sig fina i många år framöver.


Vilka kängor är bäst?

Kängor med snörning eller kängor utan snörning är en smaksak. Våra vandringskängor håller extremt hög kvalitet i såväl val av material som i själva hantverket. Våra grova kängor är väldigt populära i storstäderna inklusive kängor med stålhätta, kängor med klack, kängor platå, ljusa skinnkängor och stövlar samt kängor militär för dig som vill sticka ut i stadens brus.

3-5 vardagars leverans Fri frakt över 499kr* Öppet köp t.o.m. 8/1