Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

Sommarrea: 30-50% på utvalt mode - Shoppa här!

Loafers herr

Loafern är en klassisk sko, med många namn och öknamn. Dess styrka är att det är en slip-on sko utan snörning, som anses både ledig och stilfullt alternativ till skor med snörning. Loafern har idag gått från stel snobb sko, till trendig sko, ofta buren med bara fötter och upprullade byxor på sommaren. Välj mellan flera handplockade loafers, från flera av världens största märken. Alla tillverkade i högsta kvalitét.
10 artiklar
Visa:
SORTERA EFTER
Relevans

För alla våra loafers lovers

Lika användbar som snygg. Vi pratar naturligtvis om loafern. Den klassiska lågskon i skinn och mocka som firat framgångar i snart 100 år. Det finns väl knappast någon mer stilren sko än loafern som passar både vardag och fest. Tveklöst en av de snyggaste skomodellerna du kan ha i din skohylla.


Din bästa loafers outfit börjar här

När den svenska vintern äntligen gett upp är det hög tid att plocka fram sina favoritloafers. Den mest uppskattade modellen är sannolikt den som kallas Penny loafer. En sparsmakad och stilren loafers herr helt i avsaknad av onödiga detaljer. Passar lika fint till kostym som till ett par tygbyxor eller jeans i valfri färg, för bästa loafers outfit. Bär gärna dina Penny loafers leather med en finstickad enfärgad socka som täcker utrymmet mellan skon och byxslutet. Om du vill uttrycka ännu mer stil med dina loafers skinn är så kallade Tassel loafers att föredra, alltså loafers med en liten snygg tofs på ovansidan. Extremt stilfulla till finbyxan med en udda skjorta och kavaj till. Populära är även Belgian loafers i mocka med den lilla karaktäristiska rosetten på ovansidan. Smakfullt och stilfullt på samma gång.


Förläng loaferssäsongen

Önskar du förlänga säsongen för loafers ska du kika närmare på ett par chunky loafers i läder. De har en lite tjockare sula och kan bäras vid sämre väderlek utan att du förstör skorna. Välj gärna chunky loafers leather med en cool kontrasterande söm. Supersnyggt till ett par stilrena byxor av klassisk modell.


Jordfärger ger fler valmöjligheter

Vill du ha fler valmöjligheter att matcha dina loafers skinn till din övriga garderob bör du välja loafers i jordnära färgtoner. Våga även att testa färg naturligtvis, exempelvis loafers klack, loafers mocka, loafers slip in och loafers utan häl i en uttrycksfull färg.


Se till att köpa ett par sköna loafers herr skinn eller loafers herr mocka från Johnells. Beställ enkelt och bekvämt i vår webbutik. Kika även in i vår outlet för att finna loafers herr rea.

---

Vad är det för skillnad mellan loafers och sneakers?

Loafern är en så kallad slip on-sko i läder utan snörning, en lågsko med en separat påsydd sula där ankeln är blottad. Loafern har en söm över tån på lädrets ovansida. Sneakers är en förhållandevis hög sko som kan liknas vid en löparsko med en sula i gummi och tillverkas oftast i canvas, tyg eller skinn. Sneakers används till allt från sportsammanhang till moderiktiga outfits, i stan och på landet.


Är loafers en formell sko?

Loafers har historiskt sett betraktats vara ett ledigt och avslappnat skoalternativ, alltså något att bära mer till vardag än till fest. Men eftersom kraven på hur formellt vi brukar klä oss har förändrats genom åren, har loafern börjat upplevas som ett mer dressat och formellt alternativt, speciellt ihop med typiska loafers-strumpor i tunn ull.


Vad används loafers till?

Loafern har i Sverige nästan enbart använts på sommaren i normaldressade sammanhang. För att få ut så mycket som möjligt av dina loafers kan du variera dem med att bära dina loafers strumplöst ihop med ljusa plagg under sommarhalvåret, medan under höst och vinter använda dem ihop med ett par tunna enfärgade strumpor i ull.


Vad ska man ha på sig till loafers?

Du som är modeintresserad har säkert redan insett att loafers herr skinn inte bara gör sig bra till en avslappnad stil, exempelvis ihop med en vanlig tröja och ett par jeans. Utan nu för tiden funkar loafers även lika bra ihop med en kavaj eller kostym med väst och ett par finbyxor.


Vilka olika modeller av loafers finns det?

Loafers tillverkas i flera olika modeller. De vanligaste är Penny loafers med band och ett dekorativt hål i bandet, Tassel loafers med flätade band och små tofsar samt Belgian loafers i mocka med en karaktäristisk liten rosett på ovansidan.


Finns det lite coolare loafers?

Vill du sticka ut från mängden bör du kolla in våra loafers med grövre gummisula, så kallade chunky loafers. De är lite mer robusta i underdelen och sulan, vilket ger ett extra kaxigt uttryck.

1-3 vardagars leverans Fri frakt från 999 kr Samla bonus i kundklubben